Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul despre ‘refugiații’ veniți în România: Doar 40 au cerut azil politic, restul au prins ocazia să emigreze în Vest | Foto

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim
ucraineni refugiati vama siret

Ministerul Afacerilor Interne a dat, vineri seară, ultimele date despre numărul ucrainenilor care au trecut prin granițele României, după izbucnirea războiului. Cei mai mulți dintre cei care ajung la granițele României spun că se află în tranzit prin țara noastră.

"Astăzi, 25 februarie 2022, 36 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România ca urmare a conflictului din Ucraina. În total, de la începerea conflictului au fost înregistrate 40 de cereri de azil. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 51,9%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că în cursul acestei zile, în intervalul orar 00.00 - 17.00, 45.376 de persoane, dintre care 8.942 cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 44.902 persoane, dintre care 4.617 cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României

Totodată, 14.216 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 12.770 pe sensul de ieșire", a spus MAI.

Sursa: Inquam Photos / Alex Nicodim

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.