Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărul pe care nu l-a înțeles PSD. Liviu Dragnea, CRITICAT pentru 'joaca de-a moțiunea'

Nd5 - Centered Knight controls 8 critical squares on the Queen and King side

PSD și-a făcut un obicei din a amenința Guvernul Cioloș cu moțiunea de cenzură, însă în urma conferinței de presă de joi, de după ședința PSD-ALDE, a reieșit faptul că anunțul cu „Moțiunea de cenzură” era o afacere strict personală a lui Liviu Dragnea, este de părere jurnalistul Ion Cristoiu.

„Dacian Cioloș, dar și alte maimuțici din Guvern, se năpustiseră pînă atunci doar asupra lui Victor Ponta. Liviu Dragnea fusese ocolit, poate și pentru că supraviețuirea Guvernului depinde și de PSD. Atacul neașteptat lansat de Dacian Cioloș l-a scos din sărite pe Liviu Dragnea, care a văzut în el o atitudine bruxelleză tradusă în Ferentari prin Mi se rupe de majoritatea ta în Parlament!”, scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Atac ARMAT în Germania

Cu toate acestea, Liviu Dragneanu a sesizat faptul că  Dacian Cioloș a lansat un atac la adresa liderului PSD pentru că e în căutare de post politic după încheierea mandatului.

Postul presupune ca premierul să plătească tribut electoratului de Dreapta, mai precis ostilități acestui electorat față de toți liderii PSD și nu numai față de Victor Ponta.

„Șeful PSD a fost folosit astfel de Dacian Cioloș și pentru a dovedi electoratului de Dreapta că el, Dacian Cioloș, știe să fie nu numai Mircea Geoană, dar și Traian Băsescu în materie de bătălie publică”, continuă Ion Cristoiu.

Dragnea îl amenință pe Iohannis cu ANTICIPATE

„Moțiunea de cenzură era o chestiune de interes național și nu una de interes personal, care se impunea în primul rînd pentru readucerea Guvernului Dacian Cioloș la Statutul pentru care a fost votat de PSD și PNL, adică cel de administrare a țării pînă la alegeri”, atrage atenția jurnalistul.

Klaus Iohannis invită românii la TĂRIE și SPERANȚĂ

Totodată, Cristoiu spune că „Guvernul Dacian Cioloș se comportă ca un Guvern rezultat din alegeri câștigate de un partid cu o majoritate foarte mare. Guvernul Dacian Cioloș a dat într-un an mai multe Ordonanțe de urgență decît un Guvern politic într-un mandat și a angajat țara în aventuri de politică externă pe care nici un Guvern politic nu și l-ar fi permis”.

Pentru că PMP a anunțat că nu va vota Moțiunea, există riscul ca aceasta să nu treacă, însă „moțiunea trebuia depusă indiferent de rezultat. Aceasta deoarece, Moțiunea de cenzură ar fi limpezit apele în ce privește sprijinul parlamentar al Guvernului Cioloș. PNL și PMP ar fi votat împotriva Moțiunii. Prin asta, Guvernul Dacian Cioloș ar fi fost asumat oficial de PNL și PMP. Aceste două partide ar fi decontat electoral prăpădul numit Guvernarea Dacian Cioloș”, a mai spus Ion Cristoiu.

„Joaca lui Liviu Dragnea cu Moțiunea de cenzură l-a convins pe Dacian Cioloș că PSD n-are curaj să supună Guvernul unui examen decisiv în Parlament”, a conchis Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.