Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adeverinţe de muncă false, pentru evitarea carantinei, depistate în PTF Săcueni

adeverință vaccin

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Săcueni au depistat doi cetăţeni români care au încercat să evite instituirea măsurii de carantinare, prezentând la control, pe lângă documentele de călătorie, adeverinţe de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false, potrivit Agerpres.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, aceste adeverinţe au fost descoperite în cursul zilei de miercuri, în PTF Săcueni unde s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, doi cetăţeni români, bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Bihor.

Cu ocazia verificării, pe lângă documentele de călătorie, aceştia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, adeverinţe simplificate de muncă emise de angajatori din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

Citește și: `Băiat deștept` din Energie RUPE TĂCEREA după 10 ani - `O vedeam pe doamna Udrea..

Verificările efectuate de poliţiştii de frontieră au arătat că documentele în cauză nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau de pe teritoriul Ungariei, neavând calitatea de lucrători transfrontalieri întrucât nu şi-au desfăşurat activitatea în zona de frontieră.

"În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, se menţionează în comunicatul semnat de purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, Laura Bondar.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.