Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Florea, la CSM: Nu am fost niciodată un procuror independent/ Magistratul a revenit asupra afirmației

www.adevarul.ro
adina florea

Adina Florea, magistratul propus de Tudorel Toader la șefia DNA, a declarat, luni, în cadrul interviului susținut la CSM, întrebată fiind de ministrul Justiției care va fi relația sa cu procurorul general al României, că nu a fost un procuror independent niciodată întrucât activitatea sa s-a desfășurat sub control ierarhic.

"Nu am fost niciodata un procuror independent (..) pentru ca am lucrat in sistemul in care ne desfasuram activitatea sub control ierarhic. (..) Nu e vorba de a imi valida actele, dar pot fi supuse controlului ierarhic", a spus Adina Florea.

"M-a surprins total neplăcut, trebuie să precizez acest lucru, că, după 28 de ani, vă consideraţi un procuror care nu sunteţi independent, cu argumentul chiar care viza verificarea actelor de către procurorul ierarhic", a spus Codrut Olaru.

Ulterior, magistratul și-a nuanțat declarația.

Citeste si Cum explică DNA cererea de majorare a pedepsei în cazul lui Liviu Dragnea: Doar așa are efect formarea unei atitudini adecvate față de ordinea de drept

"Cred ca a fost o exprimare nefericita si proabil m-am grabit când i-am raspuns domnului ministru. Nu se pune problema de a nu fi independenta. In activitatea de desfasurare a urmaririi penale am fost si raman independenta, nu despre asta era raspunsul meu ci se refera la activitatea pe care procurorul general, in calitate de manager de nivel superior, o poate exercita, in sensul de coordonre, monitorizare a activitatii, nicidecum a interveni in privina independentei personale ca manager, fie cu privire la independenta procurorlui de executie care isi desfasoara activitatea", a spus Florea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.