Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean, criticată de Comisia pentru Mediu din PE: Răspunsuri nesatisfăcătoare, imprecise şi neconvingătoare

Facebook
valean adina

Conferința președinților din Parlamentul European a autorizat, joi, publicarea scrisorilor de evaluare pentru comisarii europeni propuşi, în urma audierii acestora în comisia de specialitate. Comisia pentru Transporturi a transmis că Adina Vălean, comisar din partea României, a răspuns "satisfăcător" la întrebările adresate la audierile parlamentare şi poate îndeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi. În schimb, Comisia pentru Mediu a criticat-o dur pe eurodeputata PNL.

"Comisia pentru Mediu (ENVI) salută faptul că scrisoarea doamnei Vălean clarifică responsabilitatea principală a vicepreședintelui executiv pentru Acordul verde european (...). Coordonatorii ENVI, reprezentând majoritatea membrilor, au considerat că sunt necesare întrebări suplimentare în scris pentru comisarul desemnat și că răspunsurile la întrebările din competența ENVI furnizate în timpul audierii nu au fost satisfăcătoare, precise sau concludente", se arată în scrisoare.

Scrisoarea integrală, AICI!

Opinia Comisia pentru Transporturi a fost însă alta.

"Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural al Parlamentului European, a efectuat pe 14 noiembrie audierea Adinei-Ioana Vălean, comisar-desemnat, care, având un rezultat pozitiv al procedurii de nominalizare, va fi responsabilă de Transporturi. Pe 13 noiembrie 2019, Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 2 al Anexei VII, a primit o scrisoare a Comisiei pentru Afaceri Juridice referitor la verificarea declaraţiei de interese financiare a Adinei-Ioana Vălean. Înaintea audierii, Parlamentul i-a trimis comisarului-desemnat o listă de întrebări scrise. Comisia a notat că Adina-Ioana Vălean a răspuns satisfăcător la acele întrebări", afirmă, în raportul de evaluare, Karima Delli, preşedintele Comisiei PE pentru Transporturi şi Turism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.