Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adina Vălean, la audieri: Trebuie reduse cu 90% emisiile de dioxid de carbon din sectorul transporturilor

Facebook
valean adina

Adina Vălean, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, a declarat joi, la audierile din Comisia pentru Transporturi a Parlamentului European, că până în 2050 vrea ca UE să ajungă la neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon.

„Noul pact ecologic trebuie să permită accesul cetățenilor la un transport care este ecologic, inteligent și durabil. Mobilitatea trebuie să fie în avantajul tuturor cetățenilor și în interesul întreprinderilor noastre. În calitate de fostă președintă a Comisiei pentru mediul înconjurător pot să vă spun că UE și-a respectat pe deplin promisiunea de a construi o arhitectură menită să reducă din emisiile de dioxid de carbon. Prin pachetul energetic recent adoptat avem cel mai ambițios pachet care va permite o reducere semnificativă a emisiilor până în 2030. Dar nu e de ajuns. Până în 2050 dorim să ajungem la neutralitatea emisiilor, lucru care presupune realizarea unor eforturi suplimentare. Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a reduce amprenta ecologică a mijloacelor de transport și pentru a mă asigura că se vor lua măsuri pentru a îmbunătăți calitatea mijloacelor de transport”, a spus Adina Vălean, la audierile din Comisia pentru transporturi din PE.

Comisarul desemnat din partea României a adăugat că, dacă UE continuă demersurile efectuate până acum, emisiile dioxidului de carbon vor fi reduse cu doar 20%, iar acestea ar trebui reduse cu 90%.

„Emisiile de dioxid de carbon din sectorul transporturilor trebuie să fie reduse cu 90%. Dacă continuăm cu un scenariu ca până acum, aceste emisii vor fi reduse doar cu 20%. Trebuie să încurajăm inițiativele și alegerile corecte din partea consumatorilor, să îmbunătățim eficiența de-a lungul întregului lanț al transporturilor și, în al treilea rând, să includem vehicule curate, bazate pe combustibil alternativ în flota de vehicule”, a adăugat Vălean.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Parlamentul European (Comisia JURI) a dat aviz favorabil, în ședința de marți a forului legislativ, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi, dar și pentru propunerile de comisari din partea Franței și Ungariei.

Adina Vălean a primit aviz pozitiv și din partea parlamentarilor români, după ce aceasta a fost audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului României.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

 

Votul în PE pentru Executivul UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.