DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Adio, birocrație! Ministrul Economiei anunță lansarea unui memorandum

captura Antena 3
Claudiu Nasui

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui a anunţat luni că va fi lansat memorandumul pentru debirocratizare, document care detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat.

"Lansăm memorandumul pentru debirocratizare. Acest document (https://cutt.ly/Debiro) detaliază parcursul pe care România trebuie să-l parcurgă pentru a reduce povara administrativă pe care statul o exercită asupra mediului privat. Reglementări adesea inutile, uitate în legislaţie de decenii, care supravieţuiesc doar pentru că apare câte un grup de interese care beneficiază de ele pe spatele contribuabililor. Am început să le eliminăm una câte una începând chiar de anul trecut. Am continuat acest efort în minister. Acest document prezintă şi următorii paşi", a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Economiei mulţumeşte "în mod special secretarului de stat pe debirocratizare, Valentina Saygo, care s-a ocupat de acest memorandum şi care a avut nenumărate întâlniri cu mediul privat pe tema aceasta".

Printre principalele măsuri menţionate de ministrul Economiei se află decontarea indemnizaţilor pentru concediu medical prin compensare cu CASS-ul de plată, "astfel încât să nu mai avem întârzierile imense la plată ale statului".

De asemenea, Claudiu Năsui a menţionat şi alte măsuri precum: eliminarea faimoasei 'analize de risc' prin care firmele sunt obligate, sub sancţiunea amenzii de 5.000 de lei, "să dea bani unei firme care să le zică faptul că trebuie să-şi pună gratii la geam".

Ministrul Economiei a mai precizat, printre măsuri, eliminarea obligaţiei de a tranzacţiona prin trezorerie cu instituţiile statului, eliminarea obligativităţii foii de parcurs pentru deductibilitatea combustibilului, eliminarea obligativităţii declarării posturilor vacante la ANOFM, eliminarea birocraţiei aferente reducerilor de preţuri.

Totodată, pe lista de măsuri principale au fost menţionate eliminarea obligaţiei de păstrare a contractelor de muncă la punctul de lucru, eliminarea sancţiunilor pentru lipsa Registrului Unic de Control şi eliminarea Registrului entităţilor/unităţilor de Cult care a birocratizat procesul de sponsorizare a ONG-urilor în mod inutil.

"Toate ONG-urile sunt deja înregistrate la Ministerul Justiţiei, în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Indiferent de conjunctura politică, sper ca România să meargă pe calea debirocratizării. Doar cu un mediu privat puternic şi dinamic vom reuşi să avem prosperitate, să trăim mai bine şi să oferim cea mai bună viaţă posibilă românilor. Trebuie doar să vrem să o facem", a mai scris ministrul Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.