Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADIO, proteste în Piaţa Victoriei! Gabriela Firea a anunțat că organizează Târg de Crăciun, iar protestatarii AMENINȚĂ cu mitinguri

Inquam Photos / Octav Ganea
proteste 26 noiembrie  2

Mai multe organizaţii civice anunţă pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" că nu vor părăsi Piaţa Victoriei, după ce au apărut informaţii conform cărora Primăria Capitalei intenţionează să organizeze un Târg de Crăciun în această zonă.

Hotnews a relatat marţi că Primaria Capitalei a aprobat organizarea târgului de sărbători "Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei. Piaţa Victoriei va fi ocupată de târg între 2 -20 decembrie, însă probabil vor fi necesare si câteva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publica din cadrul Primariei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc, scrie news.ro.

Citește și: Sanda Ladoși și soțul ei, săltați de mascati: Acuzatii grave ale DIICOT – prejudiciu imens

Imediat după apariţia acestei informaţii, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!".

"Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată", susţin cele 10 organizaţii semnatare ale postării, Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Citește și: Câștig uriaș pentru televiziuni, după moartea actriței Stela Popescu: Cine a fost liderul surpriză în audiențe

Ele dau aigurări că protestul anunţat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, "indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituţie pentru a-l împiedica".

"De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statutului", avertizează autorii mesajului.

Citește și: Acuzaţii fără precedent ale ministrului Muncii: Lia Olguţa Vasilescu ‘pune la zid’ multinaţionalele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.