Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația de la Washington vrea să preleveze probe ADN de la migranții care intră ilegal în țară

Analiza ADN

Administrația de la Washington își propune să preleveze teste ADN de la toți migranții reținuți pentru trecerea frontierei în mod ilegal, au anunțat oficiali de la Casa Albă, citați de site-ul publicației Le Figaro, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Decizia care răstoarnă condamnarea lui Liviu Dragnea

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) lucrează în prezent pentru un program care să permită Washingtonului obținerea de informații genetice din partea celor care intră ilegal pe teritoriul Statelor Unite și, totodată, înregistrarea acestor informații într-o bază de date aparținând Biroului Federal de Investigații (FBI), numită CODIS, prin intermediul căreia profilele persoanelor arestate sau suspectate de săvârșirea de infracțiuni, pot fi identificate.

Aceste informații ar putea fi utilizate și de alte organisme responsabile de menținerea ordinii. Reprezentanți din partea DSH au anunțat, sub condiția anonimatului, faptul că de această măsură vor beneficia și agenții frontierelor de stat, care vor avea posibilitatea unei monitorizări corecte a numărului de migranți prezenți pe teritoriul statului.

Citește și: Dan Barna, făcut praf de Diaspora: ‘Mânca și nu se mai oprea. Cum să vorbim, să-l oprim din mâncat?’

„Aceasta ne va permite îmbunătățirea capacității noastre de a identifica o persoană intrată în mod ilegal în țară” și „va ajuta, totodată, orrganismele noastre”, au declarat oficiali din cadrul Departamentului de Securitate Internă.

În anul 2018, mai mult de 396.000 de persoane au fost reținute la granița Statelor Unite cu Mexic, majoritatea provenind din El Salvador, Honduras și Guatemala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.