Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația președintelui american Donald Trump va analiza fuziunea dintre Fiat Chrysler și grupul francez PSA

WRCB
Fiat Chrysler

Administrația președintelui american Donald Trump va analiza în detaliu fuziunea anunțată dintre constructorii auto Fiat Chrysler (FCA) și grupul francez PSA, a afirmat Larry Kudlow, consilierul pe probleme economice al lui Trump, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Cele două companii au anunțat joi că au ajuns la un acord de fuziune pentru a crea al patrulea cel mai mare constructor auto din lume, cu o valoare de peste 50 de miliarde de dolari, peste 410.000 de angajați, venituri combinate de 190 de miliarde de dolari și 8,7 milioane de autovehicule vândute în lume în 2018.

"Cu siguranță o vom analiza foarte, foarte atent (…) dar nu ne este teamă să facem afaceri cu companii internaționale", a spus Kudlow într-un interviu pentru Bloomberg.

Întrebat cu privire la participația de 12,2% și la cota de 19,5% din drepturile de vot deținute de compania chineză Dongfeng Motors în grupul francez PSA, Kudlow a spus: "Cu privire la chinezi, clar suntem atenți și în gardă".

Citește și: Cel puțin trei persoane au murit în urma unei explozii puternice a unui vas petrolier

Acționarii FCA și PSA vor deține câte 50% din operațiunile combinate, iar Fiat Chrysler a notificat angajații că sinergiile create de fuziune ar genera 3,7 miliarde de euro în venituri suplimentare, la care a adăugat că "sinergiile nu sunt bazate pe închiderea de fabrici". Acordul final urmează să fie finalizat în următoarele săptămâni.

Cu privire la Dongfeng Motors, au existat speculații că ar putea să-și vândă deținerea la PSA pentru a ajuta la obținerea acordului pentru fuziune de la reglementatorii americani, în condițiile tensiunilor dintre Statele Unite și China.

Noua companie va avea sediul în Olanda, unde se află actualul sediu central al Fiat Chrysler. John Elkann, actualul președinte al Consiliului de administrație FCA va deține aceeași poziție în noua companie, în timp ce Carlos Tavares, CEO-ul PSA va conduce noul grup din aceeași poziție.

Cele două companii au vândut anul trecut 8,7 milioane de autovehicule, mai multe decât General Motors (8,3 milioane), dar mai puține decât Volkswagen, Toyota și Alianța Renault-Nissan, fiecare cu peste 10 milioane.

PSA deține mărcile Peugeot, Citroen, DS și Opel, alături de alte câteva branduri mai mici și diverse parteneriate în Asia, în timp ce Fiat Chrysler deține mărcile Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Ferrari, Chrysler, Lancia, Maserati, Abarth, Dodge și altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.