Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administrația Trump spune că va dura doi ani să reîntregească familiile despărțite la graniță: 47.000 de copii imigranți au fost smulși din brațele părinților

Infowars
FBI Trump

Administraţia Trump cere un termen de până la doi ani pentru găsirea a mii de copii care au fost separaţi de familiile lor la graniţă înainte ca un judecător să pună capăt acestei practici anul trecut, misiune care va fi dificilă deoarece copiii nu se mai află în custodia guvernului, relatează AP, potrivit news.ro.

Potrivit Departamentului de Justiţie, va dura cel puţin un an revizuirea cazurilor a aproximativ 47.000 de copii neînsoţiţi care au ajuns în custodia guvernului în perioada 1 iulie 2017 – 25 iunie 2018, aceasta din urmă data la care judecătorul Dana Sabraw a pus capăt practicii de despărţire a familiilor.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) a criticat termenul propus de administraţia Trump pentru reunirea familiilor.

Citește și: Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, mesaj din spital: Mă simt mult mai bine acum şi întremat

“Ne opunem categoric planului conform căruia ar putea dura până la doi ani localizarea familiilor. Guvernul trebuie să considere această situaţie o prioritate”, a declarat Lee Gelernt, avocet al ACLU.

Dana Sabraw a decis, anul trecut, ca peste 2.700 de copii aflaţi în custodia guvernului la 26 iunie 2018 să fie reuniţi cu familiile lor, ceea ce până acum s-a realizat în mare parte.

În ianuarie, Departamentul pentru Sănătate Publică şi Servicii Umanitare a semnalat că din vara anului 2017 numeroşi alţi copii au fost despărţiţi de familiile lor.

Judecătorul a precizat luna trecută că poate considera guvernul responsabil pentru separarea familiilor şi i-a cerut guvernului să prezinte o propunere pentru paşii următori. O audiere va avea loc la 16 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.