Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Biden vrea să păstreze programul pentru imigranţii ilegali intraţi în SUA când erau copii

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Departamentul de Securitate Internă al SUA a anunţat vineri ca va emite o propunere de regulament pentru a menţine şi consolida un program pentru imigranţii ilegali intraţi în ţară când erau copii, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Preşedintele Joe Biden a emis un memorandum la 20 ianuarie, în prima sa zi de mandat, care cerea Departamentului de Securitate Internă şi procurorului general al SUA să menţină programul DACA (Acţiune amânată pentru sosiri în copilărie), care îi protejează expulzare pe imigranţii aflaţi în această situaţie, supranumiţi 'Visătorii' ('Dreamers').

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

"Luăm măsuri pentru a menţine şi consolida DACA. Acest lucru este în acord cu memorandumul preşedintelui", a precizat într-un comunicat Alejandro Mayorkas. secretar al Departamentului de Securitate Internă.

"Este un pas important, dar numai adoptarea acestui proiect legislativ poate oferi protecţie totală şi un drum spre cetăţenie pentru 'Visătorii' care consideră SUA drept casa lor", a spus el.

Camera Reprezentanţilor, controlată de democraţi, a adoptat săptămâna trecută un proiect de lege care deschide calea acordării de cetăţenie 'Visătorilor', însă iniţiativa are un viitor incert în Senat, care este profund divizat.

Programul DACA a fost creat de fostul preşedinte democrat Barack Obama, în mandatele căruia Joe Biden a fost vicepreşedinte. Fostul preşedinte republican Donald Trump a încercat să pună capăt programului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.