Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Deltei din Tulcea anunţă realimentarea cu apă a lacului Nuntaşi, după ce a secat în luna august

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că lacul Nuntaşi din judeţul Constanţa este din nou realimentat cu apă, după ce în luna august a secat.

Situaţia lacului din perimetrul rezervaţiei a fost făcută publică pe o reţea de socializare de prefectul judeţului Constanţa, care a explicat fenomenul prin seceta accentuată şi obturarea canalelor care îl alimentau, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Monica Pop a răbufnit, după ce valul 2 de coronavirus a prins nepregătite autoritățile: De ce nu mai avem producții autohtone și importăm orice?

"La iniţiativa ARBDD s-a încheiat un protocol de colaborare cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral (ABADL) având avizul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în scopul remedierii situaţiei şi refacerii ecosistemului periclitat din lacul Nuntaşi. ABADL Constanţa a derulat lucrările de decolmatare a canalului de legătură cu Lacul Sinoe prin intermediul Lacului Histria. Astăzi, 29 octombrie 2020, a fost finalizată şi ultima etapă a lucrărilor de reconectare a acestor lacuri, a fost restabilită curgerea naturală iar Lacul Nuntaşi este din nou alimentat cu apă, revigorând astfel fauna şi flora afectate de secetă", se specifică în comunicatul ARBDD.

Cu o suprafaţă de aproape 800 de hectare, lacul Nuntaşi conţinea nămoluri terapeutice asemănătoare celor din lacul Techirghiol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.