Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Prezidenţială sprijină înfiinţarea Casei Memoriale Doina Cornea

doina cornea

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, prin Administraţia Prezidenţială şi Muzeul Naţional Cotroceni, proiectul „Lumina din întuneric”, iniţiativă de strângere de fonduri pentru deschiderea şi amenajarea Casei Memoriale - Muzeu „Doina Cornea” la Cluj-Napoca potrivit news.ro.

Preşedintele României face apel la păstrarea vie a memoriei celor care s-au împotrivit regimului comunist, viaţa şi lupta lor, reprezentând adevărate repere ale demnităţii naţionale pe care tânăra generaţie ar trebui să le cunoască şi să le preţuiască, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Muzeul Naţional Cotroceni a transmis Fundaţiei „Doina Cornea” că va participa la licitaţia caritabilă organizată pe 24 martie, la Bucureşti, înregistrând un formular de înscriere la licitarea unuia dintre cele 28 de obiecte-suvenir.

În cazul în care, în urma licitaţiei caritabile, va fi achiziţionat un obiect, acesta va deveni o mărturie importantă în cadrul proiectului expoziţional „REZISTENŢII. Amintire şi recunoştinţă”, realizat de Muzeul Naţional Cotroceni sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

În galeria de portrete prezentate, un loc important i-a fost dedicat Doinei Cornea, ca o recunoaştere a efortului depus pentru păstrarea sau regăsirea autenticităţii discursului etic, politic şi socio-cultural.

Între obiectele expuse în vederea licitării se numără o păpuşă pentru copii, folosită de Doina Cornea drept recipient pentru trimiterea clandestină de texte disidente către personalităţi din străinătate, biroul de lucru al Doinei Cornea, o icoană reprezentându-l pe Sf. Ieremia Valahul (primul român sanctificat de Biserica Catolică, de către Papa Ioan Paul al II-lea în 1983), celebra bască verde tricotată de Doina Cornea, cu care apare în multe dintre ipostazele sale publice, ori o copie pe care Doina Cornea, talentat pictor amator, o realizează celebrului „Portret de femeie” al lui Nicolae Grigorescu, actualmente expus la Muzeul Zambaccian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.