Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump a prezentat condiţiile prin care companiile pot solicita să fie exceptate de taxele pe oţel şi aluminiu

Donald Trump

Administraţia Trump a prezentat condiţiile prin care producătorii de automobile, operatorii de conducte şi alte companii pot solicita să fie exceptaţi de la plata noilor tarife pentru oţel şi aluminiu, care ar putea fi de ordinul miliardelor de dolari, transmite Bloomberg, conform news.ro.

Departamentul pentru Comerţ a publicat vineri seara o regulă interimară care invită companiile şi persoanele care furnizează oţel companiilor din SUA care folosesc metalul în construcţii, industria prelucrătoare sau în alte activităţi de afaceri.

Măsura marchează deschiderea oficială a procesului de exceptare de la aceste tarife, pe care companiile de ambalare a alimentelor, producătorii de bere şi alte companii s-au pregătit să îl folosească încă de la anunţul preşedintelui Donald Trump privind introducerea unor tarife de 2% pentru importurile de oţel şi de 10% pentru cele de aluminiu.

Potrivit noii reguli, o companie poate solicita Departamentului pentru Comerţ să fie scutită de tarife dacă produsul respectiv nu este fabricat în Statele Unite într-o cantitate suficientă sau la o calitate satisfăcătoare. De asemenea, poate fi folosit şi argumentul securităţii naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.