Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administraţia Trump pune tunurile pe Rusia: Un nou început este EXCLUS

sua rusia

Relaţiile dintre Statele Unite ale Americii şi Rusia nu au mai fost atât de proaste de pe vremea războiului rece şi nu se întrevede "un nou început", a apreciat duminică secretarul de stat american Rex Tillerson, transmite AFP. 

Relaţiile ruso-americane au ajuns "la cel mai scăzut nivel din toate timpurile de după încheierea războiului rece, cu un nivel foarte slab de încredere", a declarat Tillerson pe canalul NBC. 

"Se consideră în general că asta nu este bine pentru lume (...) şi cu siguranţă nu este bine pentru noi, pentru poporul american, pentru interesele noastre de securitate naţională", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Vezi şi: Victorie a la Pirus pentru Nicușor Dan. Tabăra pro-Cioloș preia conducerea USR

Vezi şi: Imagini de GROAZĂ: Accident feroviar în Grecia. Un tren a intrat într-o casă


El a exclus totodată "un nou început" între Washington şi Moscova, după modelul "resetării" lansate în 2009 de preşedintele american de atunci, Barack Obama, şi de secretarul de stat din acea vreme, Hillary Clinton. 

"Cuvinte ca 'relansare' sunt depăşite. Nu putem reporni. Nu putem şterge trecutul. Nu putem lua startul din nou. Mergem mai departe cu ce avem", a spus Rex Tillerson. 

Joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat în legătură cu o 'dezgheţare' a relaţiilor dintre cele două mari puteri, a declarat că "este prea devreme pentru a trage concluzii". "Simplul fapt că a existat un dialog este un lucru foarte pozitiv. Preşedinţii au vorbit la telefon de trei ori şi, în continuarea acestui dialog, (secretarul de stat american) Rex Tillerson a fost primit la Moscova, iar (ministrul de externe rus) Serghei Lavrov a fost primit la Washington", a adăugat el. "Cu toate acestea, trebuie să păstrăm un optimism prudent pentru moment, pentru că avem mult de lucru înaintea noastră", a spus Peskov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.