DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Consiliul de Administraţie al FRH a adoptat o serie de măsuri - Cluburile vor fi nevoite să-şi facă o anumită strategie de viitor în privinţa tinerilor jucători

captura Digi Sport
Romania handbal

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal s-a întrunit pentru prima dată în 2019 şi a adoptat o serie de măsuri, care îi priveşte pe antrenori şi arbitri. De asemenea, cluburile vor fi nevoite să-şi facă o anumită strategie de viitor în privinţa tinerilor jucători, informează mediafax.

Membrii forului de conducere al FR de Handbal au luat o măsură importantă în ceea ce îi priveşte pe antrenorii străini. Aceştia vor putea fi înscrişi în raportul de joc doar dacă au licenţa Master Coach. Aşadar, după ce FRH a introdus criterii de valoare pentru transferul jucătorilor străini, va recurge la o astfel de măsură şi în privinţa tehnicienilor. Mai mult, echipele din Liga Naţională vor fi obligate să aibă cel puţin un antrenor de cetăţenie română înscris pe raportul de joc.

Începând cu sezonul competiţional 2020-2021, este obligatorie prezenţa pe bancă a cel puţin unui antrenor licenţiat Master Coach sau Pro License, pentru fiecare echipă naţională de seniori calificată la un turneu final. Totodată, echipele care vor participa în Liga Campionilor (toate fazele) au obligaţia de a avea pe bancă cel puţin un antrenor licenţiat Master Coach sau Pro License.

O altă măsură priveşte direct cluburile din Liga Naţională. Începând cu sezonul 2020-2021, fiecare echipă va fi obligată să folosească un sportiv sub 23 de ani minimum 30 de minute de joc. Regula vine ca o completare la o altă decizie luată în 2018. Mai exact, cluburile să aibă în teren un sportiv U21 minimum 10 minute la un meci în Liga Naţională. S-a dorit astfel să se asigure continuitatea sportivului măcar până la 23 de ani, când teoretic ar putea fi asimilat ca o certitudine.

Nu în ultimul rând, o măsură îi priveşte direct pe arbitri. FRH a hotărât să înfiinţeze o Comisie de Analiză Video, în cadrul căreia să fie analizate prestaţiile arbitrilor la sesizarea cluburilor. Astfel, pentru o taxă de 1.000 de lei, fiecare club din Liga Naţională va putea să înainteze un memoriu în termen de 48 de ore, cu privire la modul cum afost arbitrate. Soluţionarea cazurilor se va face în maximum 14 zile. Regula se aplică şi la Diviza A – taxă de 500 de lei şi juniori – taxă 300 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.