Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorii Teatrului Royal Court din Londra interzic accesul vizitatorilor cu sticle de plastic

apa sticle plastic

Administratorii Teatrului Royal Court din Londra, Marea Britanie, interzic accesul vizitatorilor în incintă cu sticle de plastic de unică folosință, măsura fiind una dintre cele implementate pentru a contribui la soluționarea problemelor climatice, potrivit The Guardian, anunță MEDIAFAX.

Citește și: SURSE - Ultimatum pentru Dăncilă în PSD

Teatrul britanic a anunțat că nu a reușit să implementeze un plan lunar pentru a contribui la soluționarea problemelor climatice. În schimb, administratorii instituției culturale caută modalități prin care să echilibreze consumul de resurse până la finanul anului 2020.

În acest context, aspecte precum consumul energetic, materialele folosite, orele de lucru ale angajaților și calitatea aerului vor fi analizate. Totodată, regulile pentru vizitatori vor fi revizuite, aceștia nemaiavând acces în clădire cu sticle de plastic.

"Va fi interzis și cred că este foarte important să fie așa. Nu dădăcim oamenii: când părăsesc clădirea noastră, se pot comporta așa cum doresc. Dar cred că este important ca persoanele să se gândească la felul în care vin în incintă și ce reprezintă aceasta", a declarat regizorul de teatru Vicky Featherstone.

"Sentimentul meu este că suntem prinși într-o așa criză existențăială și distopică, încât posibilitatea de a merge într-un loc unde să ni se spună cum să ne modelăm comportamentul va fi cu adevărat liniștitoare pentru oameni", a adăugat Vicky Featherstone.

Mai multe organizații culturale lucrează la elaborarea unor măsuri prin care să contribuie la reducerea și neutralizarea impactului pe care îl au asupra climei.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Trupele speciale ale Poliției române au DESCINS la hoții și tâlharii de pe drumuri și autostrăzi

Producătorul Lucy Davies a declarat că instituția culturală va împărtăși experiențele generate de inițiativă, "inclusiv experimentele eșuate".

"Royal Court a fost mereu o instituție radicală și trebuie să fie fermă și neînfricată în abordarea sa cu privire la cum, de către cine este realizat un lucru și cui îi este destinat. Aici nu avem de luat o decizie; trebuie pur și simplu să facem acest lucru, acum", a adăugat Featherstone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.