Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorul unei pagini de Facebook, urmărit penal în baza legii antilegionare

facebook cenzura

Legea antilegionară, modificată în vara anului trecut, produce efecte mai importante decât precedenta variantă. La sesizarea Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România (INSHR) Elie Wiesel, administratorul unei pagini de Facebook şi al unui site - magazin online este urmărit penal.

Anunţul a venit chiar pe pagina de Facebook "Legende vii", care promovează produse imprimate cu imaginea unor personalităţi româneşti. "Datorită faptului că Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel ne-a acuzat că promovăm în public cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, conform art. 5 din Legea 217/2015, deşi nu există oficial o acuzaţie clară în acest sens referitoare la aceste personalităţi, ne vedem nevoiţi ca, până la reglementarea legală a acestor chestiuni să retragem de la vânzarea online a următoarelor produse ce reprezentau interpretarea artistică: Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Mircea Vulcănescu şi Radu Gyr. Totodată, textul folosit ca motto, "ne vom întoarce într-o zi", considerat instigator de către autorităţile legale, va fi înlocuit. Facem acest anunţ din respect faţă de clienţii noştri cărora le cerem scuze pentru eventualele inconveniente şi din dorinţa de a respecta legea ţării, dorind să fim în conformitate cu acestea", este anunţul publicat pe pagina de Facebook.

Ulterior, administratorul paginii a revenit cu detalii: "Vream să mulțumim tuturor pe această cale și care înțeleg situația și sunt alături de acest proiect. Deasemenea, mulțumim tuturor pentru încurajări. Totodată ne cerem scuze dacă am dezamăgit pe cineva cu ceea ce am făcut până acum. Deocamdată nu putem da prea multe detalii. Anunțul făcut ieri la miezul nopții a fost postat în urma aflării în aceeași zi a punerii sub urmărire penală a administratorului firmei care administrează și a produs proiectul LegendeVii. Vă garantăm că imediat ce vom avea informații concrete vom anunța. Vă mulțumim că sunteți alături de noi!"

Vezi şi: Andrei Pleşu desfiinţează legea antilegionară: Nu justiţie, ci înfierare tovărăşească

Vezi şi: Legea antilegionară, explicată de directorul 'Elie Wiesel'. Replică pentru Pleşu şi Marius Oprea

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.