Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Administratorul unei terase din Buzău, unde se aflau circa 80 de persoane, a fost amendat pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID-19

amenda

Administratorul unei terase din localitatea Pogoanele, unde se aflau circa 80 de clienţi, a fost amendat cu 3.000 de lei de către organele de control pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează, luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Buzău.

"În data de 1 august a.c. în jurul orelor 01,00, în cadrul acţiunilor de verificare a modului de desfăşurare a unor activităţi economice cu privire la prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice/nealcoolice în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, poliţiştii au constatat că pe terasa unei societăţi comerciale din Pogoanele se aflau aproximativ 80 de persoane. În urma discuţiilor şi recomandărilor adresate de poliţişti, persoanele au părăsit incinta, iar administratorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 3.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au informat autorităţile competente cu privire la cele constatate, pentru analiză şi măsuri legale în consecinţă", se arată într-un comunicat al IJP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ultimă oră! Traian Băsescu face praf, în direct, alianța PNL-USR-PLUS: ‘Alianța marxisto-liberală’

Potrivit sursei citate, în ultimele 72 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

"Au fost verificaţi peste 100 de agenţi economici, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 3 sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă. Totodată, au fost legitimate peste 600 de persoane şi au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. 102 dintre persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. În total au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.890 lei", se mai arată în comunicat.

Citește și: Moment penibil pentru Nelu Tătaru la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din Galați: ‘Ați văzut și dumneavoastră ce s-a întâmplat’

La acţiuni au participat aproximativ 400 de politişti, jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.