Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adminstrator de fermă arestat preventiv pentru lipsire de libertate şi supunere la muncă forţată

catuse

Un bărbat de 46 ani din comuna Şendreni, administrator al unei ferme din aceeaşi localitate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, supunere la muncă forţată sau obligatorie şi furt, se arată într-un comunicat al Inspectoratul Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit comunicatului, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară şi controale la mai multe stâne din localitate, activităţi desfăşurate în cadrul unui dosar penal care îl viza pe suspect. Din cercetări a rezultat că în perioada 26 februarie - 11 martie, bărbatul, în urma unei discuţii telefonice, a stabilit o înţelegere în baza căreia urma să primească un minor în vârstă de 15 ani să locuiască la stâna sa, unde în schimbul prestării unor activităţi gospodăreşti, acesta ar fi primit hrană şi bani. "Având în vedere faptul că, la data de 26 februarie, adolescentul a plecat dintr-un centru de minori, dispariţia acestuia a fost sesizată organelor de poliţie, făcându-se toate demersurile legale pentru identificarea şi localizarea minorului, acesta fiind pus în urmărire naţională", se precizează în comunicat.

La începutul perioadei, copilul a comunicat cu părinţii prin intermediul telefonului mobil primit de la mama sa, fără să le dea detalii reale şi exacte despre locul în care se află, crezând că este în siguranţă. După câteva zile, văzând că era supus unei suprasolicitări fizice exagerate pentru vârsta sa şi nici nu era plătit conform înţelegerii, minorul i-a spus administratorului fermei că doreşte să părăsească stâna şi să meargă acasă la părinţii săi, însă acesta l-a refuzat, pe motiv că nu are cu cine să-l înlocuiască.

Potrivit poliţiştilor, minorul nu a fost de acord să rămână şi a început să plângă, dar bărbatul nu a fost impresionat, i-a luat cu forţa din mână telefonul mobil, l-a desfăcut şi i-a rupt cartela SIM, după care a dat aparatul unui alt cioban. Pe 11 martie, profitând de neatenţia ciobanilor, minorul a fugit de la fermă şi a ajuns la drumul naţional care tranzitează comuna, dar în acel moment a fost surprins de administratorul fermei. Acesta i-a promis că îl va duce la părinţii săi, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Întors la fermă, băiatul a încercat din nou să fugă în aceeaşi zi, ajungând iarăşi la drumul naţional. Şoferul unui autoturism a oprit şi, impresionat de povestea copilului, l-a dus în siguranţă acasă, iar părinţii i-au alertat pe poliţiştii din comună. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea de către administratorul fermei a infracţiunilor de lipsire de libertate, furt şi supunere la muncă forţată sau obligatorie. În urma cercetărilor efectuate, administratorul fermei a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, iar instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.