Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adresă URGENTĂ pentru Klaus Iohannis: LISTA cu priorități pentru REDRESAREA economică a țării

Agerpres
Klaus Iohannis

Coaliția pentru Dezvoltarea României, organizație ce grupează 23 de organizații patronale și de afaceri, a lansat nouă priorități pentru însănătoșirea economiei, printre care stabilitate fiscală, dezvoltarea infrastructurii, reforma administrației sau reforma educației, conform Mediafax.

Citește și: Decizie de ULTIMĂ ORĂ în Spania: ce OBLIGAȚIE au românii care vor să intre în țară

„Propunerile au fost transmise Președintelui și sperăm să fie incluse în planurile de guvernare ale oricărui partid va câștiga alegerile din decembrie”, a precizat Dragoș Petrescu, coordonatorul coaliției.

CDP propune transparență și simplificare, care ar însemna creșterea calității dialogului între cetățeni și administrație, între mediul de afaceri și aministrație, prin digitalizare și simplificare. „Vorbim de eliminarea dosarului cu șină, a interacțiunii fizice cu administrația”, a spus Petrescu.

Stabilitatea, digitalizarea și consolidarea fiscală este următoarea prioriutate, realizabilă prin menținerea cotei unice, digitalizarea și modernizarea ANAF, consolidarea fiscală și operaționalizarea facilităților fiscale pentru activități de cercetare-dezvoltare. „Privim cu teamă că ar putea dispărea din peisajul fiscal cota unică”, spune Ramona Jurubiță, președintele Consiliului Investitorilor Străini. „Avem nevoie de consolidare fiscală, nu de creșterea taxelor ci de creșterea gradului de colectare”.

Următoarea proritate sunt investițiile public-private, prin încurajarea, îmbinarea și armonizarea dintre investițiile publice și private, precum și prin proiectarea unui cadru legal care să acomodeze investiții de anvergură.

Îmbunătățirea infrastructurii de transport, unde România ocupă locul 26 în UE, precum și reforma administrației centrale și locale sunt următoarele priorități.

Fondurile europene, Pachetele de susținere economică acordate de Guvern, Reforma educației și piața muncii sunt celelalte teme aflate în propunerile CDR. „Pandemia a pus cumva în paranteză ccriza forței de muncă, dar pandemia va trece și trebuie să vedem cu cine plecăm din nou la luptă”, spune onul de afaceri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.