Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Câciu vrea suprataxarea luxului: 'Nu este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Câciu gest

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD, a afirmat la Hotnews.ro că românii care au mai mult de două mașini și două apartamente ar trebui să plătească impozite majorate:

  • „Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. Majoritatea am început să luăm două mașini. Bun, înțeleg și asta. La a 3-a sau la a 4-a? Sau la apartamente, iei unul, iei două, dar de aici încolo nu mai ești egal cu cel care, de exemplu, stă în chirie”
  • Cred că va trebui o abordare mai fermă din perspectiva taxării proprietăților în contextul taxării proprietății suplimentare. Eu nu gândesc în termeni de prima proprietate sau ceea ce înseamnă necesarul de confort pe care trebuie să-l aibă un cetățean să fie taxat sau suprataxat. În zona în care există o, să nu-i spun opulență, dar o preocupare prea intensă pentru a acumula proprietăți, aș vedea o taxare, dar taxarea aceea n-aș vedea să se întoarcă la stat, ci către comunitatea locală. Vă dau un exemplu. În București, dacă s-ar accepta taxarea suplimentară de la a 3-a mașină și al treilea apartament, unde avem persoane fizice proprietari de apartamente, de cartiere aproape (10 blocuri pe persoană fizică cred că e ceva), Capitala ar câștiga 16 miliarde lei. Am făcut o astfel de simulare”
  • Unde ar fi câștigul? Nu este vorba de un câștig al statului. Acei bani ar fi folosiți pentru dezvoltarea utilităților, de la străzile sau cartierele care se fac. Ne plângem că n-avem șosele, linii de tramvai, deci tot de infrastructura de care acei cetățeni beneficiază. Altfel este o morișcă. Ne învârtim în fiecare an, dăm bani de la stat, nu sunt de ajuns, se fac datorii, datoriile comportă dobânzi. Este un cerc vicios din care nu ieșim niciodată”

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.