Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Chesnoiu anunţă bani mai mulţi pentru Agricultură, în 2022: Mă bucur că am obţinut o majorare substanţială a fondurilor pentru subvenţiile fermierilor

chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu anunţă, joi, bani mai mulţi pentru Agricultură, în 2022. ”Mă bucur că am obţinut o majorare substanţială a fondurilor pentru subvenţiile fermierilor”, a transmis ministrul, precizând că, astfel, cei care produc hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie, potrivit news.ro.

”Bani mai mulţi pentru Agricultură! 24.6 miliarde de lei avem la dispoziţie în bugetul anului 2022, pentru dezvoltarea agriculturii şi satului românesc, o creştere de aproape 4% faţă de anul acesta. Mă bucur că am obţinut o majorare substanţială, de peste 41%, a fondurilor pentru subvenţiile acordate fermierilor. Astfel, cei care muncesc de dimineaţă până seara pentru a produce hrană de calitate vor beneficia de ajutorul de care au nevoie”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Agriculturii.

Citește și: PEDEAPSĂ DURĂ cerută de procurorii DNA în cazul ex-secretarului de stat Mihnea Costoiu

Acesta anunţă, de asemenea, reluarea investiţiilor pentru reabilitarea Infrastructurii Principale de Irigaţii.

”Avem fonduri, atât pentru livrarea gratuită a apei până la staţiile de punere sub presiune, cât şi pentru susţinerea unei cote de până la 50% din costurile cu energia electrică utilizată pentru irigaţii. Am prevăzut fondurile necesare şi pentru operaţionalizarea programelor de susţinere a crescătorilor de suine şi de păsări, pentru reproducţie şi pentru relansarea programului Tomata, programe complet uitate în ultimii ani”, a mai scris ministrul.

Acesta anunţă că se va asigura că banii vor intra la timp în conturile beneficiarilor, indiferent că că este vorba despre sprijinul oferit în zootehnie, în sectorul vegetal, în apicultură sau pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Dan Barna a anunţat, ulterior votului că USR va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.