Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Ghenie a dat lovitura la Londra: A vândut două tablouri cu peste 5 milioane de lire sterline

mediafax.ro
adrian ghenie

Două lucrări semnate de artistul român Adrian Ghenie s-au vândut la casa de licitaţie Christie's, din Londra, pentru suma de 2,2 milioane de lire sterline, în timp ce o altă lucrare a artistului a fost adjudecată la Sotheby's pentru peste 3 milioane de lire sterline, indică rezultatele publicate pe site-urile celor două case de licitaţii.

Lucrările "The Hunter (Study for Kaiser Wilhelm Institute)" şi "Pie Fight Study" au fost adjudecate pentru sumele de 1,8 milioane de lire sterline, respectiv, 425.000 de lire sterline în cadrul licitaţiei "Post War & Contemporary Art Evening Auction", organizată pe 7 martie, scrie agerpres.ro.

Citește și: FOTO HOT Nicki Minaj și-a arătat sânii la un eveniment de modă la Paris

O altă lucrare a artistului, "Self-Portrait as Charles Darwin" s-a vândut pentru suma de 3,25 de milioane de lire sterline în cadrul evenimentului "Contemporary Art Evening Auction", organizat miercuri, 8 martie, de casa de licitaţii Sotheby's. În cadrul aceluiaşi eveniment, a mai fost scos la vânzare un alt tablou al artistului, "Memories", estimat la 350.000 - 550,000 de lire, însă deocamdată acesta nu şi-a găsit cumpărător.

Joi, 9 martie, aceeaşi casă de licitaţii organizează "Contemporary Art Day Auction", eveniment la care participă trei lucrări semnate Adrian Ghenie ("Untitled (Study For Self-Portrait As Hitler", "Study For 'The Hunted' ", "Stalin's Tomb").

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.