Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, se declară 'solidar cu valorile promovate de Mircea Diaconu'

adrian mocioniu

Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, se declară "solidar cu valorile promovate și apărate de candidatul Mircea Diaconu", pe care îl susține "ca președinte al tuturor românilor". Susţinător al Pro România, edilul din Slobozia, afirmă că Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui.

"Dragi slobozeni,

Pe 10 noiembrie suntem chemați la urne pentru a ne alege președintele. A sosit momentul ca instituția prezidențială să fie guvernată de etică și de un puternic simț al reponsabilității, al datoriei față de patrie. Sunt două aspecte pe care nu le putem negocia în alegerea celor care ne reprezintă în viața publică: competența și iubirea de țară.

Ca aleși ai cetățenilor, cunoaștem nevoile și provocările zilnice ale românilor. Încă de la începutul mandatelor, am încercat să facem echipă cu autoritățile centrale și să demarăm proiecte bune și importante pentru fiecare dintre voi. Însă niciodată, până acum, nu am înțeles cât de important este să ai acolo UN OM care te ascultă și care apreciază valoarea muncii tale.

România are nevoie de lideri, nu de șefi de stat. Iar liderii autentici sunt urmați de oameni care îmbrățișează aceleași valori: onoarea, încrederea, omenia, statornicia și proactivitatea. Noi, alături de cetățenii care ne-au votat, ne dorim un președinte care să ne reprezinte, să ne consulte, să vegheze la respectarea Constituției, să medieze conflictul interinstituțional.

Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui. Într-o lună de zile, acesta a făcut un tur de forță prin orașele și satele României. A stat de vorbă cu cetățeanul, a cerut explicații aleșilor locali. Nimeni deasupra legii, educația și meritocrația ca principii fundamentale pentru ocuparea de funcții publice, o economie care să reducă decalajele economice și sociale între regiunile țării - sunt câteva dintre principiile asumate de acesta.

Ca primari, noi știm că proiectele noastre nu pot fi duse la bun sfârșit câtă vreme sistemul este unul defect. În 2016 când am plecat la un drum de reconstrucție a Sloboziei, alături de domnul Marian Neacsu , imparțialitatea și normalitatea au reprezentat pietrele de temelie. Avem încrederea că implicarea candidatului Mircea Diaconu va fi de bună credință și cu bătaie lungă, adică până atunci când nedreptatea, abuzurile și obrăznicia vor fi reduse până la eliminare din instituțiile statului.

Din aceste considerente, noi, semnatarii acestei scrisori, ne declarăm solidari cu valorile promovate și apărate de candidatul Mircea Diaconu și îl susținem ca președinte al tuturor românilor", scrie Adrian Mocioniu pe Facebook.

Actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar independent, este candidat idependent la alegerile prezidenţiale. Acesta este susţinut de Pro România şi ALDE, şi nu a aderat la una dintre aceste formaţiuni. Potrivit celui mai recent sondaj CURS, Mircea Diaconu se află pe poziţia a patra în preferinţele electoratului, cu 11%. În schimb, potrivit unui sondaj IMAS, Diaconu s-ar afla pe locul 2, cu 16,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.