Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, atac la adresa ambasadorului SUA: Ce mesaj dur i-a transmis lui Hans Klemm

adrian nastase

Fostul premier, Adrian Năstase, lansează un atac extrem de dur la adresa ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm. Năstase s-a enervat după ce Klemm i-a criticat pe românii care le-au dat încă un vot de încredere primarilor cu probleme penale.

Citeşte şi: Scandal cu proiectul de lege pentru Casa Regală: 'Se distorsionează adevărul'

"„Dreptul de a incuraja” reprezintă o dezvoltare progresivă a dreptului diplomatic. El exprimă grija paternă pe care un ambasador o exprimă pentru cetătenii tării in care este acreditat. Această evolutie s-a realizat in cadrul relatiilor de parteneriat dintre România si SUA. Astfel, ambasadorul Klemm a adresat cu grijă părintească unele indemnuri alegătorilor români. „Eu încurajez partidele politice să selecteze candidați care nu sunt acuzați de acte de corupție și, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidați care au fost acuzați de corupție”.

Citeşte şi: Traian Băsescu spune abia acum: 'S-a plătit 1.000.000 de dolari'

El insă nu a ezitat să-i dojenească, cu delicatete, pe alegători pentru felul in care au votat: „Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție”.", scrie Năstase pe blog.

Fostul premier continuă să-l înţepe pe ambasador şi dezvăluie o discuţie pe care Hans Klemm ar fi avut-o cu un celebru senator al SUA. "Partidele politice trebuie insă să se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie. Si a continuat excelenta sa, cu intelepciune: „Aș încuraja partidele să selecteze candidații care vor reprezenta România viitorului”. Ambasadorul Klemm incurazează insă nu doar oameni si procurori ci si institutii din România: De exemplu: „Aș vrea să încurajez în continuare Ministerul Sănătății să facă metodele de detectare precoce a cancerului disponibile fără plată pentru toate femeile.” E adevărat, Conventia de la Viena, din 1961, privind dreptul diplomatic, nu prevedea acest drept pentru ambasadorii străini deoarece in timpul Războiului Rece problema aceasta nu se punea.

Citeşte şi: Raed Arafat, primele declaraţii după accident: Care este starea victimelor

Pe mine m-a impresionat insa si ambasadorul nostru la Washington care l-a „incurajat” foarte subtil pe senatorul McCain să nu mai spună public ceea ce gândeste cu adevărat despre România: „probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinită de senatorul John McCain și adoptată în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune.” Iata deci că se poate. In curând, probabil, ambasadorii nostri la Washington si Londra ii vor „incuraja” pe cetatenii americani si britanici să nu-si mai impuste compatriotii inaintea alegerilor sau a referendumurilor. In final, trebuie să spun si lucrul acesta – Traian Băsescu nu mai iubeste Licuriciul. Comentariile lui, recente, la adresa ambasadorului Klemm, dovedesc faptul că sentimentele sale atlantice s-au schimbat. Oricum busola in Balcani arată diferit la Bucuresti si la Sofia.", a încheiat Năstase.

Citeşte şi: Dosar PENAL după accidentul de autocar din Braşov. Primele detalii OFICIALE de la MAI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.