Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, despre 'VÂNĂTOAREA de POKEMONI'

Adrian Nastase

Fostul premier, Adrian Năstase, analizează pe blogul personal situația politică actuală. Potrivit fostului premier, aceasta seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni, în timp ce marile puteri își negociază sau renegociază interesele și zonele de influență.

Tolontan critică DNA în cazul Ponta-Blair: 'Seamănă mai degrabă cu poliția politică'

Viata politică românească seamănă cu o vânătoare generalizată de pokemoni. Pare că există un soft genial – in parteneriat public/privat – care inventează permanent tinte mărunte spre care sunt indreptati tot mai multi români, invrăjbindu-se unii cu altii, concurându-se inutil, cheltuindu-si energia fie in cautarea unor fantome ale trecutului fie, ca la Revolutie, căutând avione in bucătelele de staniol lansate in spatiu. In timpul acesta, marile puteri isi (re)negociază interesele, isi (re)definesc zonele de influentă, ambasadori străini din zone invecinate ne transmit că proiectele noastre de viitor sunt utopii. Iar noi ne consumăm in mici bătălii inutile, epuizante, care ne transformă in pradă facilă pentru capitalul străin. In timp ce noi ascultăm predicile unor “preoti” din afară, despre “bune practici”, Mcv-uri, “statul de drept”, “preotii” merg, la incheierea mandatului, consilieri la mari bănci de investitii. Ca să fie mai clar, mă refer la Jose Manuel Barrosso – cel care, de la Comisia Europeană, ii dădea lui Victor Ponta lista cu ce are voie si ce nu are voie să facă – si care a fost angajat, din iulie, de Goldman Sachs.

Elena Băsescu și Syda și-au spus ADIO: 'Băsescu și-a băgat coada'

Momentul alegerilor parlamentare ar putea să fie un moment de intelepciune pentru partide dacă vor intelege că o schimbare de mesaj, o radicalizare a lui, in sensul promovării si protejării intereselor românesti, este absolut necesară . Deocamdată, nu programe de guvernare, bazate de solutii noi, apar public ci doar o vânătoare de pokemoni din partea partidelor pentru liste dar si o strategie a pokemonilor care nu mai vor să fugă atât de repede – ca să poată fi prinsi de partide.

Ar trebui poate să intelegem că, din ce in ce mai mult, tintele reale sunt legate de ceea ce se intâmplă in afara granitelor noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.