Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase: Pe 10 august va fi 'lovitură de stat' sau vine 'poporul'?

fanatik.ro
adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase s-a întrebat vineri dacă la protestul din 10 august va fi o revoltă populară sau o 'lovitură de stat' si daca nu cumva e posibil ca in cazul in care Guvernul accepta cele 75 de revendicari ale manifestantilor sa apara imediat alti protestatari care sa ceara contrariul.

„Am citit că sunt 75 de revendicări ale celor care vor veni in Piata Victoriei. Ca să inteleg mai bine ce se poate intâmpla dacă ele nu vor fi satisfăcute, m-am dus inapoi la 1896, la cursul de Drept constitutional si administrativ, predat de dnul Adjunct cls 2-a St.Stanciovici, in Bucuresti, la Scoala Militară de Administratie.

Va fi deci o „revolutiune”? Cei care vor veni sunt „poporul”? Sau se poate intâmpla o „lovitură de stat”? Dar provine ea „de sus, de la cei care detin puterea”? Nu pare. Si atunci? Dacă guvernul ar accepta cele 75 de revendicări, nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt „popor” cu alte 75 de revendicări, eventual contrare?

Pare că am inceput să ne plictisim de democratia constitutională.

PS Interesantă observatia profesorului Stanciovici despre cum se poate face distinctia intre o revolutie si o lovitura de stat, mai ales sub aspectul pedepsei (observatie relevantă pentru Dosarul Revolutiei)”, a scris Nastase pe blog.

Citește și: Ștefan Bănică Jr. a publicat o poză cu Alexandra Măceșanu și își exprimă furia în cazul Caracal: 'Mi s-a strâns inima cât un purice' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.