Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Năstase, prima reacție în cazul Kovesi: 'Uitați-vă la poziția dreptei europene în legătură cu Iulia Timoșenko'. Ce riscă România

libertatea.ro
nastase-adrian

Adrian Năstase a afirmat, referitor la sprijinul oficialilor europeni în cazul Laurei Codruța Kovesi, după punerea sub control judiciar, că aceasta este preferată pentru șefia Parchetului UE deoarece este o persoană vulnerabilizată în România, care poate fi manevrată în jocul dreptei europene.

„Uitați-vă la poziția dreptei europene în legătură cu Iulia Timoșenko și veți vedea cât de subiecte sunt aceste poziții pentru cineva acuzat de mită pe sume imense, în combinație cu tot felul de firme din Rusia, și care după aceea a devenit o eroină a maidanului de la Kiev, iar acum candidează la alegerile prezidențiale din Ucraina. Este același mecanism de sprijin pentru persoane care pot fi manevrate în marele joc al dreptei europene în momentul de față și de asta este preferabilă o persoană care fiind deja vulnerabilizată în România, prin toate aceste critici legate de abuzurile realizate, și având aceste frustrări legate de ceea ce i se întâmplă în România va fi ușor de manevrat la nivel european. Pentru că francezul care candidează, în mod evident, nu s-ar putea face același lucru cu el”, a declarat Adrian Năstase, duminică la Antena 3, conform Mediafax.

Tăriceanu, anunț-surpriză pentru piața auto - Ce obligativitate introduce pentru autoritățile publice. Proiectul a fost depus la Senat

Fostul premier a adăugat că există riscul pentru România „să cădem între scaune” și să fim naivi în jocul împărțirii sferelor de influență la nivelul UE.

„Aceasta este miza până la urmă și este vorba de jocuri care trec pe deasupra României într-un moment în care toată Europa este în fierbere. Uitați-vă la ce se întâmplă la Londra, la Paris, în Germania, ș.a.m.d. Iar noi riscăm să cădem din nou între scaune în momentul în care vom accepta să fim din nou naivi în acest joc de împărțire a sferelor de influență și într-o perioadă în care, într-adevăr lucrurile merg, din păcate, într-o direcție foarte rea în Europa. Aceasta este de fapt marea problemă cu aceste alegeri. De ce este această încăpățânare la nivelul partidelor politice, mai ales cele dreapta din PE? Pentru că ele au nevoie de cineva care să fezandeze în continuare țările din Europa de răsărit, să le dea peste degete, în condițiile în care bătălia pentru resursele financiare va reîncepe după ieșirea Marii Britanii din UE”, a conchis Năstase.

Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa. Kovesi a contestat măsura la instanța supremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.