Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Oros, despre gestionarea pestei porcine: 'Nu pot să vin acum cu nişte promisiuni optimiste'

Ministrul desemnat pentru Ministerul Agriculturii, Adrian Oros a declarat marţi, la audierile în Parlament, că nu poate veni cu "promisiuni optimiste", întrucât situaţia în pivința pestei porcine este "foarte gravă". Acesta a apreciat măsurile Guvernului interimar drept "incomplete" şi tardive, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Klaus Iohannis anunță! ‘Doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european’

"Legat de pesta porcină, situaţia este foarte gravă, cel puţin după datele care astăzi ne-au parvenit. Aceasta este imaginea de acum. Practic aproape toată România a trecut în zona roşie de interdicţie totală. (...) La 24 octombrie erau cuprinse 29 de judeţ, sunt (...) aproape 500 de mii de porci sacrificaţi. În toată această perioadă am fost în legătură cu cei din Autoritatea Veterinară, cu cei din industria şi creşterea porcului. Am avut nenumărate întâlniri cu ei, cu cei de la minister. Avem o propunere de ordin, care este pe site-ul Ministerului Agriculturii. Avem şi noi o propunere de ordin cu care să venim în dezbaterea publică împreună cu asociaţiile de crescători. Este o acţiune mai complexă, nu doar Ministerul Agriculturii, sau ANSVSA au atribuţii. Aici coordonatorul principal este Ministerul de Interne, a spus Oros.

Acesta a mai explicat că România riscă să nu mai exporte carne de porc, iar măsurile luate până acum sunt tardive şi "incomplete".

"Au fost luate măsuri incomplete şi nu la timp. S-a pierdut încrederea populaţiei, iar aceste măsuri care nu sunt foarte populare, populaţia nu le-a acceptat. Dacă trecem ca Sardinia în zona roşie, pentru foarte multă vreme România nu va mai putea exporta carne de porc", a spus ministrul desemnat.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’ .

Adrian Oros nu a promis măsuri salvatoare, şi apreciază situaţia ca fiind "foarte gravă".

"Nu pot să vin acum cu nişte promisiuni optimiste, pentru că situaţia este foarte gravă. Dacă ne uităm pe această hartă a Europei, suntem în zona roşie aproape toată ţara, va fi foarte greu", a declarat acesta.

Adrian Oros, nominalizat ministru al Agriculturii, a primit aviz favorabil în Comisiile reunite pentru agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.