Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: 'Eradicarea pestei porcine africane și creșterea porcilor fac obiectul unui act normativ special'

Agrointel
Adrian Oros

Eradicarea pestei porcine africane și creșterea porcilor fac obictul unui act normativ special, aflat acum în dezbatere publică, menit să reglementeze un domeniu care înregistrează un deficit de 600 de milioane de euro/an, în condițiile în care România produce un sfert din carnea de porc consumată.

Oros spune că actul gruprează toate prevederile legilative din domeniu apărute, le corecteează pe cele depășite, dar că și armonizează acțiunile entităților ce contribuie la eradicarea pestei porcine africane. „Harta României a rămas roșie și există pericolul să avem restricții la export nu numai la porc ci și la alte produse”, a spus ministrul, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Mihai Mărgineanu: Nu vi se pare ciudat că presa n-a mai dat nimic despre atentatele teroriste?

Actul nrmativ va reglementa și creșterea porcilor, de la mica gospodărie la marile ferme, dimensiunile exploatațiilor urmând a fi definite de Ministerul Finanțelor și ANAF.

Oros spune că din cele 3,6 milioane de locuri din fermele de creștere a porcilor doar 900.000 sunt ocupate, restul fiind locuri goale în ferme falimentate. În același timp se plătesc despăgubiri de sute de milioane, a adăugat Oros.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.