Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Papahagi - M10: Traian Băsescu ne-a trădat pe toți cei de dreapta, oameni cinstiți

papahagi

Adrian Papahagi, unul dintre inițiatorii M10, scrie că nu l-a trădat pe fostul președinte, ci Traian Băsescu ”i-a trădat pe toți cei de dreapta, oameni cinstiți, proaspăt intrați în politică pentru niște principii”. Declarațiile lui vin în urma unui articol, semnat de Ion Cristoiu, în care spune că ”Udrea a jucat pentru Ponta la alegerile prezidențiale”.

”Era nevoie de omul de casă al Elenei Udrea, "maestrul" Cristoiu, deținătorul faimosului jurnal, ca să ni se confirme ce știam: că Udrea a jucat pentru Ponta la alegerile prezidențiale. Udrea era și este în gașca Ponta-Oprea. Iar cine spune Udrea, spune Băsescu. Așa că mai scutiți-mă cu "l-ai trădat pe Băsescu", "PMP e adevărata opoziție". PMP azi face opoziție doar la Iohannis, PNL, DNA și Occident. Am ales să o iau de la capăt și să creez, alături de Monica Macovei, M10, un partid care face opoziție antisistem și nu joacă ocult cu una din marile tabere din sistem. Pe scurt: nu l-a trădat nimeni pe Băsescu, el ne-a trădat pe toți cei de dreapta, oameni cinstiți, proaspăt intrați în politică pentru niște principii. L-am sprijinit la greu, când nu era nimic de câștigat din asta, pentru aceleași principii (stat de drept, Occident, anticomunism, DNA) și ne-am despărțit când a început să paveze calea lui Ponta”, a explicat politicianul pe pagina de Facebook.

Adrian Papahagi precizează că ”Băsescu nu l-a demolat pe Ponta, ci l-a legitimat în rândul electoratului uselist-antenist, virulent antibăsist, ca port-drapel”.

”Una era teatrul de la televiziuni, alta realitatea subterană, care iese încet, încet la iveală. Cine n-a înțeles că lupta Ponta-Băsescu în campania electorală a fost de fapt o legitimare reciprocă în ochii propriului electorat și mult zgomot de fond pentru a-i acoperi pe ceilalți candidați, nu înțelege nimic din politică. Băsescu nu l-a demolat pe Ponta, ci l-a legitimat în rândul electoratului uselist-antenist, virulent antibăsist, ca port-drapel. Calculul era simplu: dacă Ponta câștiga alegerile prezidențiale, Oprea era instalat șef la SRI, Maior prim-ministru, iar Băsescu și Udrea aveau imunitate și posibilitatea de a prelua opoziția. Nu o spun eu, ci Udrea și Cristoiu. Din păcate pentru ei și din fericire pentru țară, au pierdut în această cacealma abjectă”, mai explică membrul M10.

Adrian Papahagi spune că nu poate ierta această trădare.

”E o trădare pe care n-o putem ierta nici eu, nici oamenii de bună calitate care l-au susținut pe Traian Băsescu în decursul timpului, și o amărăciune de care nu pot scăpa”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.