Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Papahagi vrea un nou partid de dreapta: 'Personajul cel mai toxic în România de azi e Klaus Iohannis'

Adrian Papahagi

Profesorul Adrian Papahagi susține că România are nevoie urgentă de reconstrucția unei dreptate autentice, după ce PNL s-a predat în brațele PSD, împins de Klaus Iohannis. Papahagi îl consideră pe președinte „personajul cel mai toxic din România de azi” și este de părere că acesta ar trebui suspendat. Adrian Papahagi prezice un PNL la 10% în 2024, scor la care speră să rămână USR, partid pe care îl consideră de stânga.

„IDEEA: Iohannis și "echipa câștigătoare" pentru PSD au distrus dreapta. PNL va scădea masiv, spre 10%. USR e noua stângă. Național-socialismul AUR e sinistru.

Este urgentă reconstrucția unei drepte autentice în România.

***

Personajul cel mai toxic în România de azi e Klaus Iohannis: antidemocrat (niciun interviu în care să răspundă națiunii, nicio dezbatere electorală), incapabil să rostească o frază care n-a fost scrisă în prealabil pe hârtie, leneș, ahtiat după lux, autoritar, viclean, răzbunător, meschin, ignorant, cinic, amoral. Mă opresc cu greu.

Prin noul USL (PNL-PSD) + UDMR, Iohannis și-a asigurat un sfârșit de mandat liniștit. Nu va fi suspendat, cum ar merita, dar va sfârși detestat de toată lumea, inclusiv de PNL.

"Echipa câștigătoare" pentru PSD și-a făcut datoria: a făcut din PNL preș sub picioarele lui Iohannis și ale lui Ciolacu, Firea etc. De remarcat că niciunul dintre marii lideri impuși de Iohannis nu au intrat în guvern (mai puțin Bode). Câțu e un cadavru politic, Turcan e out, Gorghiu a rămas să tragă sfori în culise, iar domnu' Rareș să latre pe la TV. Toxici, toți. Oamenii de bună calitate din PNL care au sprijinit echipa de looseri a lui Câțu regretă azi acest lucru.

Iohannis a distrus dreapta românească. Întâi, prin debăsificare, care a coincis cu mediocrizarea dreptei: PDL-ul lui Băsescu avea lumini (pe lângă multă mizerie, eliminată în mare măsură de DNA); PNL-ul de azi e noaptea minții. Apoi, obligând PNL să se muleze pe stângismele progresiste ale USR – noua stângă. Acum, livrând PNL către PSD.

Urgența României e reinventarea dreptei. Există nenumărați oameni cu experiență reformistă, eliminați de Iohannis, care ar reveni în politică. Analizez mesajele transmise de Valeriu Stoica, Daniel Funeriu și alții. Ludovic Orban a rupt 17 deputați din PNL și are un capital de încredere: a dat dovadă de demnitate și de curaj, deci poate începe ceva nou. Singur, însă, va avea soarta tuturor ex-ilor (Ponta, Tăriceanu), adică va eșua. PMP, abandonat de Băsescu (care tace de un an, și ar trebui să se retragă definitiv), e în derivă, în afara parlamentului, dar are zeci de mii de aleși locali și doi europarlamentari.

Experiența unor politicieni mai vechi, dar articulați și reformiști, aleșii deja existenți ai PNL-Orban și PMP, așteptările sau ambițiile multor oameni de dreapta care n-au mai făcut politică, entuziasmul sau exasperarea unor oameni trădați de PNL, dar care nu agreează stângismul sexomarxist și anticreștin al USR, ar putea aduna pe o nouă platformă populară creștin-democrații, conservatorii și liberalii autentici.

Acum e momentul. PNL e un cadavru politic. În 2024 va avea 10% și nu va mai conta. Poate fi preluat atunci ce mai merită preluat, în principal politicienii de bună calitate care administrează județe, orașe și comune.

AUR e un partid care nu va fi niciodată frecventabil; dacă nu o face deja, prin marginalizare va ajunge să facă jocul Rusiei, al dușmanilor României și ai UE. Explic de ce sunt național-socialiști, nu de dreapta: nu ne vindem țara, jos Big Pharma și corporațiile internaționale, socialisme, protecționisme și populisme. Sunt atașați unui creștinism șamanic-băbesc-superstițios-magic (cosmic, zicea Eliade). Ortodoxia lor e ortodoxism, cu mic mare preot pesedist Teodosie (care nu avea nimic de obiectat la depravarea și corupția lui Mazăre). De adăugat masa de golani și infractori necesari oricărei mișcări radicale: ăla e rolul lui Simion. Adaugați la asta legătura cu Secu, linia dacopată, prin Călin Georgescu, Chelaru etc., și aveți radiografia completă.

USR este și va fi de stânga (liberals doar în sens american, de fapt macroniști, adică stânga ideologică și oarecum dreapta economică). Nu mai explic de ce, am făcut-o ani buni. Sper să rămână la 10%.

Adevărata dreaptă, națională și europeană, populară, creștină, devotată libertăților, are azi culoar de 20-30%”, scrie Adrian Papahagi pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.