Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Severin spune ce nu a zis niciun candidat la Primăria București: Sinceritatea ex-ministrului

adrian severin dna

Adrian Severin, candidatul Partidului Dreptăţii Sociale (PDS) la funcţia de primar general al Capitalei, susţine că nu va promite nimic din ceea ce legea nu îi permite să facă şi spune că nu este convins de victoria în alegeri.

"Nu vom promite nimic din ceea ce legea nu ne permite să facem. Ceea ce promitem este să îi organizăm pe cetăţeni pentru a exercita presiunile necesare asupra Legislativului, în aşa fel încât legislaţia să ne permită nouă, în măsura în care vom fi aleşi, să-i punem pe ei în situaţia de a-şi rezolva problemele", a afirmat Severin, duminică, într-o conferinţă de presă. Potrivit candidatului, "nu poţi promite orice, ridicând nivelul speranţelor, fără să te uiţi că Legea Capitalei este extrem de deficitară". "În timp, din cauza rivalităţilor politice meschine, puterile primarilor au fost reduse, în special cele ale primarului general al Capitalei, atribuţii care ar fi trebuit să intre în sfera primăriilor şi consiliilor locale şi consiliului general au fost transferate către alte instituţii, în special pentru Guvern, tot în dorinţa de a acumula putere în loc să exprime dorinţa de a lăsa cetăţenilor posibilitatea ca prin primării să îşi rezolve problemele", a susţinut el.

Citeşte şi: Augustin Zegrean aruncă BOMBA: Ce se va întâmpla cu alegerile locale din 5 iunie

Severin consideră că "pentru a face din Bucureşti o capitală europeană trebuie mai întâi ca acesta să fie capitala unui stat suveran". Adrian Severin susţine că prioritar în campania lui va fi să facă vizibilă diferenţa dintre primarii de stânga şi primarii de dreapta. "Pentru că, din punctul meu de vedere, cel puţin la ora actuală, partidele care se intitulează de stânga sau de dreapta nu au nicio legătură nici cu stânga, nici cu dreapta, fac doar politică pentru putere, pentru captarea şi menţinerea voturilor, nu pentru transformarea vieţii cetăţenilor", a punctat Severin, citat de Agerpres.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

El a mai spus că "monopolurile care s-au creat în Bucureşti, monopolurile naturale care au fost privatizate unele dintre ele sau despre care unii doresc acum să le privatizeze trebuie puse în situaţia fie de a reveni în proprietatea statului pentru ca să se poată realiza o relaţie corectă între stat şi piaţă, fie trebuie puse în situaţia de a contribui cu mai mult la susţinerea programelor de integrare socială, de protecţie socială din Bucureşti". Pe de altă parte, Adrian Severin a mărturisit că nu este convins că va câştiga aceste alegeri. "Eu, spre deosebire de domnul Vanghelie, nu sunt aşa de convins de victoria noastră. Îmi pare rău s-o spun. (...) Eu nu candidez aici pentru că sunt încrezător în această victorie. Nu sunt încrezător în această victorie. Candidez însă pentru că mi se pare că, în acest moment şi în aceste condiţii, mult mai important este să participi şi să vorbeşti cu oamenii, decât să câştigi. (...) Pentru mine important este să ridicăm un steag, un steag care să avertizeze şi un steag în spatele căruia oamenii să se adune", a subliniat Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.