Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu-Cercel, prima reacţie după demitere: 'Din păcate, nu este nimic adevărat. Noi am început să vorbim despre carantină încă din luna ianuarie'

Antena 3
Adrian Streinu Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel are o primă reacţie duoă ce a fost demis de la conducerea Comisiei anti-COVID a Ministerului Sănătății, reproşându-i-se că ar fi propus carantinarea forţată în hoteluri a persoanelor peste 65 de ani.

"Am avut o conversație cu ministrul Sănătățîi. E o decizie care ii aparține. Când conduci un minister, ai dreptul să îți alegi oamenii cu care colaborezi. Dacă ministrul Sănătății consideră că tebuie să facă o schimbare, face această schimbare", a declarat Streinu-Cercel, într-un interviu la Antena 3.

Întrebat dacă se consideră vinovat de ceva, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase a răspuns: "Răspunsul este categoric nu. Într-o pandemie sunt o serie de eveniemente care îți modifică deciziile de la o zi la altă. Noi am început să vorbim despre carantină încă din luna ianuarie, când vedeam ce se întâmplă în Wuhan. Încercăm să punem în practică rapid tot ce apare nou. Nu cred că trebuie să se supere cineva dacă avem voie sau nu să redactăm documente. Documentele fac obiectul unor discuții în cadrul INBI. Această pandemie ne va învață multe lucuri. Dacă ne imaginăm că vom trece că gașcă prin apă, ne înșelăm."

Adrian Streinu-Cercel a precizat că în documentul blamat nu a propus crantinarea pensionarilor.

"Din păcate, nu este nimic adevărat. În planul respectiv nu apare cuvântul carantină. Neapărând cuvântul carantină, nu poți să spui că apare. În plan apare izolare la domiciliu, indiferent cum se numește. Logica acestor izolari la domiciliu constă în faptul că persoanele în vârstă nu trebuie contaminate. Dacă am spus că avem o problema de sănătate publică, treaba noastră e să găsim modalități că aceaste persoane să fie protejate. Trebuie să facem prevenție. Noi am făcut acest lucru, guvernanții au preluat aceste idei. Sunt dezbateri care se fac și pe un cuvânt, în așa fel încât să se dea maximum de informații care se pot da și maximum de acțiuni", a mai declarat Streinu-Cercel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.