Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Streinu-Cercel tună și fulgeră: Carantina e total scăpată de sub control! Asta nu e carantină, e făcătură! Iese cine vrea și iese cine vrea

Digi24
Adrian Streinu-Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”, a lansat acuzații grave la adresa Guvernului. El a declarat că pandemia de coronavirus este scăpată de sub control în România iar carantina impusă de autorităţi nu are nicio eficienţă fiind, în opinia sa, o „făcătură”.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

„Noi nu sunt utopici, ştim să coroborăm rezultatul testării cu nivelul de testare. Mult în urmă, acum câteva luni, prezentam nivelul de pozitivare în funcţie de nivelul de testare. Şi nivelul de pozitivare între cei internaţi şi cei din ambulator. Aceste curbe au ajuns să se întretaie cu 3 luni în urmă. La momentul respectiv trebuia să coborâm în stradă şi să testăm, să-i împărţim în două: pe cei pozitivi să-i izolăm şi să-i tratăm, indiferent de grupa de vârstă (…) Aveam posibilitatea să le dăm celor de la HoReCa să preia, în vederea izolării, pe cei care nu aveau unde să se izoleze iar noi, partea medicală, îi puteam asista, toată lumea era mulţumită. Nu s-a făcut nimic din toate acestea, a spus sâmbătă, în cadrul emisiunii Subiectiv, la Antena 3.

Întrebat despre cifrele privind evoluţia pandemiei în Ilfov, despre care cercetătorul Octavian Jurma suspectează că sunt modificate electoral, în situaţia în care numeroase localităţi din judeţ sunt în carantină.

Nu se poate vorbi de carantinare. Carantinare înseamnă ‘nothing in, nothing out’ (nimic nu intră, nimic nu iese, n.r.). Noi facem o carantinare a la Românica. Intră cine vrea, iese cine vrea, pe proprie răspundere sau fără proprie răspundere. Asta nu e carantină, e făcătură (…) până când focarul nu e închis (…)

Când a fost solicitat să comenteze ”carantina” impusă în anumite localități, profesorul s-a arătat extrem de dezamăgit de cum este ea instituită și gestionată:

Este total scăpată de sub control! Avem o problemă, cum o rezolvăm? Foarte simplu: trebuie să conştientizăm faptul că putem fi purtători, că trebuie să purtăm mască de dimineaţă până seara, că nu dorim să dăm altora acest virus. Guvernul nu ne protejază. Nu sunt în campanie electorală, pe mine nu mă interesează campania, mă interesează sănătatea românilor din această ţară. Eu, în momentul de faţă, am 36 de oameni în camera de gardă care stau pe tărgi şi cărora încerc să le dau oxigen şi terapie pentru a avea o minimă şansă de supravieţuire. Despre asta vorbim în momentul de faţă. Restul este politică şi nu mă interesează”, a mai spus profesorul Adrian Streinu-Cercel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.