Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Suciu, revoltat după `indignarea intelectualilor ploii în Cazul Ursu`: Nu vă este rușine? Voi sunteţi, bă, autorii morali ai noii Securităţi

Digi 24
Gheorghe Ursu, disident

Adrian Suciu, revoltat după `indignarea intelectualilor ploii în Cazul Ursu`: Nu vă este rușine? Voi sunteţi, bă, autorii morali ai noii Securităţi

Scriitorul Adrian Suciu intervine foarte dur în disputa publică ce s-a iscat după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție în Cazul dizidentului anticomunist Gheorghe Ursu. El se declară revoltat de decizia ÎCCJ, dar mai revoltat de ipocrizia celor care brusc l-au descoperit pe Gheorghe Ursul deși ani de zile au ignorat speța. Suciu susține că astfel de oameni sunt de fapt ”Vinovaţii morali pentru batjocorirea memoriei eroului anticomunist” cărora le cere public să stea la locul lor fiind de fapt ”Gunoaie cu ştaif, jeguri morale, şmenari ai spiritului”.

Vezi și: ÎCCJ, motivare în 'Dosarul Ursu': 'Aşa-zisele acţiuni de reprimare și intimidare' sunt metode folosite de anchetatori și în prezent

De unde a plecat reacția lui Alexandru Petria

ÎCCJ i-a achitat pe foștii ofițeri de Securitate Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş, cei care l-au torturat pe disidentul Gheorghe Ursu, ei fiind judecaţi pentru săvârșirea infracțiunii de tratamente neomenoase. Mai mult, părțile apelante și Ministerul de Interne vor trebui să plătească câte 300 de lei pentru cheltuielile judiciare.

Au urmat apoi o grămadă de reacții din zona civică și politică de condamnare a deciziei ÎCCJ. Printre aceștia au fost Cristian Tudor Popescu care a spus că ”Zeii Justiției române se străduiesc să nege calitatea de disident a inginerului Gheorghe Ursu. Exact ce a făcut Securitatea și cei de la Grupul de Dialog Social care au considerat că decizia este ”Cea mai radicală formă juridică de reabilitare a totalitarismului comunist de după Revoluție”.

”JOS LABELE DE PE GHEORGHE URSU!

Nu vă este ruşine, bă, “intelectualii” ploii, să plângeţi voi soarta nedreaptă a lui Gheorghe Ursu??? Vinovaţii morali pentru batjocorirea memoriei eroului anticomunist sunteţi voi înşivă, iar răcnetele ipocrite de pe boturile voastre mânjite îi pot impresiona doar pe retardaţi!  În spatele fiecăruia dintre judecătorii care au statuat rolul social benefic al Securităţii comuniste sunteţi voi, bă! Da, voi, “intelectualii” ploii! “Scriitorii” complici din interes la o Uniune a Scriitorilor stalinistă, în formă şi fond! “Artişti” vânduţi prin tăcere la ideologizarea stalinistă, în formă şi fond, a actului cultural săvârşit din banii publici! Tăcuţi din interese meschine în faţa complicităţilor morale cu foştii comunişti şi securişti. Linge-blide la mesele tuturor puternicilor zilei. Voi, care aţi justificat, evident, din înalte considerente "morale", toate aberaţiile din istoria post-comunistă a României!

Nu vă este vouă ruşine să vă prefaceţi voi că vă revoltaţi, bă, “intelectualii” ploii??? Voi, vânduţi pe un blid de linte şi pe nişte tinichele la fel de inutile ca şi sufletele voastre moarte! Voi sunteţi, bă, autorii morali ai noii Securităţi, care l-a ucis din nou pe Gheorghe Ursu! Gunoaie cu ştaif, jeguri morale, şmenari ai spiritului, cocote ale bibliotecilor, labe auguste ce sunteţi voi!

Fi-v-ar odihna în zeghe şi răsplata la groapa de gunoi a istoriei!”, scrie în textul preluat de scriitorul Alexandru Petria pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.