Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Ţuţuianu pune tunurile pe foștii colegi: 'Întreaga vinovăție aparține Guvernului'

Inquam Photos / Octav Ganea
tutuianu dna

Senatorul Adrian Ţuţuianu, membru al Pro România, a declarat, la Alba Iulia, că "nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situaţie dificilă", fostul social-democrat subliniind că Guvernul a prezentat "foarte târziu" proiectul, care a fost dezbătut "într-o manieră nu foarte serioasă" în Parlament.

"Preşedintele României nu dă semne că ar promulga legea bugetului de stat şi nu ştim încă nimic despre legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situaţie dificilă. Până acum, întreaga vinovăţie cu privire la neadoptarea acestei legi aparţine guvernului, care avea obligaţia să prezinte proiectul bugetului de stat în noiembrie, pe data de 15. L-a prezentat abia pe data de 9 februarie şi a fost dezbătut într-o manieră nu foarte serioasă în cadrul Parlamentului. De aici încolo, sigur că preşedintele se află într-o situaţie dificilă. Pe de o parte, în calitate de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ştie care sunt nevoile, de exemplu, pe zona de armată şi securitate naţională (...), pe de altă parte, sigur că preşedintele poate fi acuzat că pune beţe în roate guvernului", a spus Ţuţuianu într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Oamenii lui Carmen Dan, scut pentru sora lui Dacian Cioloș! Reacția care dinamitează spusele fostului premier

El a explicat că dacă Iohannis va respinge bugetul, el se va întoarce în Parlament, unde vor urma noi dezbateri. "Rezultatul va fi următorul: unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice vor avea buget, probabil, la sfârşitul lunii martie. Companiile naţionale vor avea, probabil, bugete la jumătatea anului, iar mediul de afaceri privat mai stă, încă o lună, pe loc", a declarat Ţuţuianu, care a opinat că "situaţia asta se va repercuta negativ".

De asemenea, senatorul Adrian Ţuţuianu a apreciat că "este nefiresc să reglementezi un domeniu atât de delicat ca acesta al justiţiei prin ordonanţe de urgenţă ale guvernului".

Citește și: Lovitură pentru Toma Cuzin! Actorul care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinți, audiat la DIICOT! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.