Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adrian Țuțuianu: 'Este nevoie de un efort de transfer al imaginii bune a lui Victor Ponta către Pro România'

Inquam Photos / Octav Ganea
adrian tutuianu inquam

Numărul localităţilor în care partidul Pro România a constituit nuclee puternice este în creştere, a declarat vineri, la Reşiţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

"Împreună cu deputatul Ion Mocioalcă am constituit una dintre cele două echipe care se ocupă de organizarea partidului în teritoriu. Noi ne-am propus să mergem în 23 de judeţe. Am făcut o primă evaluare, la Timiş, Arad, Alba, Hunedoara şi Caraş-Severin şi suntem optimişti. Partidul este pe un trend crescător, numărul membrilor de partid a crescut în toate organizaţiile, iar numărul localităţilor în care s-au constituit nuclee puternice este, de asemenea, în creştere. Sunt oameni care au fost în PSD, dar şi oameni care au fost în alte partide ori care nu au mai făcut deloc politică, ceea ce înseamnă că avem o bază suficient de largă de recrutare de membri de partid şi, apoi, de alegători", afirmă Ţuţuianu.

Pro România şi-a propus să obţină 10% din voturile alegătorilor la alegerile din 26 mai, scor care, în opinia lui Ţuţuianu, se poate face cu o implicare serioasă a organizaţiilor unde sunt parlamentari. De exemplu, pentru judeţul Caraş-Severin, "criteriul de performanţă" este de 15%, iar la Dâmboviţa - 18%. În cazul în care Pro România va obţine cele zece procente, va avea trei europarlamentari.

Toţi parlamentarii pe care Pro România îi are până acum, 20 de deputaţi şi un senator, se vor regăsi pe lista pentru Parlamentul European, spune senatorul de Dâmboviţa.

"Ceea ce trebuie să facem acum este să transferăm capitalul de încredere către Pro România. Un sondaj efectuat prin octombrie, ne arăta că doar 40% dintre alegători asociază Pro România cu Victor Ponta. Deci este nevoie de un efort de transfer al imaginii bune a lui Victor Ponta către Pro România. Dacă vom avea un candidat bun la alegerile prezidenţiale, şi cred că îl vom avea, anul viitor, la alegerile locale şi parlamentare ne putem propune un scor de zece, până 20 la sută, ceea ce ne-ar crea posibilitatea să fim într-o coaliţie de guvernare. În 2024, ne-am propus ca obiectiv strategic să fim primul partid de centru-stânga din România ca rezultate electorale", a precizat Ţuţuianu.

În aceeaşi conferinţă de presă, senatorul Adrian Ţuţuianu a afirmat că liderul PSD, Liviu Dragnea, ar putea trece printr-un moment critic după alegerile prezidenţiale, dar poate şi mai repede.

"Când se va crea o masă critică, probabil mai devreme, dacă lucrurile vor merge prost pentru PSD şi economia naţională, pentru că economia va influenţa şi mişcările politice, dar cu siguranţă va fi un moment foarte critic după alegerile prezidenţiale. Chiar şi mai devreme este posibil. Eu sper că după alegerile europarlamentare, când Pro România îşi va arăta capacitatea de a atrage electorat, când vom avea mai mulţi colegi care comentează acum şi sunt nemulţumiţi, dar nu au curajul să pornească pe un drum nou", a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

La rândul său, secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă, a subliniat că munca este foarte grea, având în vedere că trebuie să lupte tocmai cu structurile pe care ei le-au creat.

"În judeţene în care PSD a obţinut scoruri foarte bune, aşa cum sunt, printre altele, judeţele Dâmboviţa, Brăila, Olt, Ialomiţa ori Caraş-Severin, ne confruntăm cu o problemă organizatorică extrem de importantă, şi anume, că luptăm tocmai cu structurile pe care noi le-am creat. E greu să destructurezi ceea ce până acum trei luni te-ai străduit să construieşti. Practic, lăsând în urmă în aceste judeţe un partid extrem de bine organizat, nu va fi uşor să luptăm cu el", a afirmat Mocioalcă.

În Caraş-Severin, Pro România a depăşit1.000 de membri. Evident, spune Mocioalcă, mai este mult până la cele 10.200 de persoane, câte erau înregimentate la PSD Caraş-Severin, filială pe care a condus-o până spre finalul anului trecut.

Atât senatorul Adrian Ţuţuianu, cât şi deputatul Ion Mocioalcă s-au aflat în aceste zile într-un periplu care, susţin ei, nu a fost unul electoral, ci a avut mai mult o componentă tehnică.

Vineri, la Reşiţa, cei doi au avut şi o întâlnire cu activul Pro România din Caraş-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.