Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Pistol a IZBUCNIT: Bradul din doze de vaccin putea deveni SIMBOL internațional

media.cancan.ro
Adriana Pistol

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, susţine că dozele de vaccin din care a fost realizat bradul de la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor reprezintă deşeuri medicale, dar nepericuloase, iar riscul biologic era zero. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că amenda de 90.000 de lei primită de şeful centrului de vaccinare este distructivă. La rândul său, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, a afirmat că mesajul dat prin realizarea acelui brad a fost unul în favoarea vaccinării şi acesta putea deveni un simbol internaţional.

De asemenea, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, consideră că acel brad putea deveni un simbol internaţional.

“Mesajul din păcate care s-a dorit să fie unul în favoarea vaccinării, un simbol care ar fi putut transforma şi sărbătorile, şi România într-un simbol poate că şi internaţional. Mesajul de vieţi salvate ar fi trebuit să fie speculat şi perpetuat către toţi cetăţenii acestei ţări. Sigur nici eu nu pot să comentez deciziile autorităţilor competente, dar cred sincer că orice autoritate competentă are înainte de toate în rolul de a sfătui, eventual recomanda ceva şi nu imediat să vii cu astfel de sume care amendă. Putea să se recomande, OK, dar ştiţi mesajul a fost transmis, daţi-l jos că nu e chiar corect. Nu era necesar să se meargă până la astfel de sume care nu o facă decât să demobilizeze pe toţi cei care mai lucrează în acest sistem şi în aceste centre”, a declarat Adriana Pistol, vineri, în aceeaşi conferinţă de presă. Un brad din doze de vaccin consumate a fost realizat la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Bucureşti, fiind sesizată Garda de Mediu. Coordonatorul centrului, dar şi firma care trebuia să preia deşeurile medicale au fost amendaţi cu 90.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.