Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu, atac la ministrul Ecaterina Andronescu: s-a amuzat pe seama fraierilor

Mediafax
saftoiu-adriana

Deputatul PNL, Adriana Săftoiu, susține că România a ajuns o ”republică guvernamentală”, iar miniștrii nu mai au nicio grijă atunci când sfidează Parlamentul. Săftoiu arată că ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a sfidat Parlamentul și după ce spusese că va fi prezentă, cu trei minute înainte de audiere a anunțat că nu mai vine.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

”DOAMNA ANDRONESCU, ÎN REPUBLICA GUVERNAMENTALĂ

Mi s-a confirmat demult că România e republică guvernamentală, nicidecum parlamentară. Asta nu împiedică parlamentarii să se plângă de faptul că nu sunt văzuți ca puterea care reprezintă voința poporului.

Puterea parlamentară se comportă mereu după cum doreşte Guvernul şi se face preș la orice comandă a guvernului, altfel numit de Parlament. Comisiile parlamentare se dovedesc o butaforie. Se dau avize, se fac rapoarte, iar în plen e cum dorește Guvernul.

Audierile în comisiile parlamentare ar putea să mai salveze onoarea parlamentară, dar ele nu sunt decât exerciții exasperate ale opoziției. Dacă, în parlamentele ţărilor cu democrații consolidate, audierile din comisiile parlamentare sunt un exercițiu fundamental, unde cei audiați transpiră pentru ceea ce urmează să se întâmple, în parlamentul român audierile sunt sfidate de membri ai Guvernului fără nicio remuşcare. Iar din când în când dispar şi parlamentarii puterii, ca să nu supere Guvernul.

Ministrul Andronescu a dat astăzi cel mai bun exemplu despre “cum nu mă interesează ce vrea o comisie parlamentară”. Să anunți cu trei minute inainte de a începe audierea că nu ajungi fiindcă ai o întâlnire cu un ambasador (după ce înainte cu o oră era confirmată prezența) arată exact raportul de forță dintre Parlament și Guvern. Nici măcar nu s-a ostenit să găsească o scuză mai puţin sfidătoare.

Presupun că s-a amuzat bine doamna Andronescu pe seama fraierilor care o așteptau la comisie să se lămurească despre subiectul elevilor cu CES.

Ce s-ar fi întâmplat în ţările cu democraţie parlamentară faţă de un asemenea comportament? Detalii care nu ne privesc. Trăiască republica guvernamentală!”, scrie Adriana Săftoiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.