Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu, despre valul migrator în plină pandemie: 'Ce se anunță e o bilă mare neagră pentru statul român'

Digi24
adriana saftoiu

Valurile de români care se înghesuie în aeroporturile din toată țara pentru a merge la muncă în Germania continuă să facă valuri. Adriana Săftoiu, deputat PNL, remarcă hotărârea celor care au ales să plece dintr-o țară în alta în plină pandemie și e de părere că problema nu e că pleacă ci aceea a încrederii că în țara de origine își pot asigura venitul pentru ei și familiile lor.

Vezi și: Continuă EXODUL spre Germania: NOI ZBORURI programate și de pe Aeroportul Sibiu

Faptul că ei pleacă în actualele condiții înfruntând atât pericolul iminent al infecției cu COVID-19 și pleacă cu o așa hotărâre denotă faptul că ” ei cred că mai degrabă se vor descurca oriunde altundeva decât aici”. Ori faptul că România nu poate oferi o perspectivă e de natură să îngrijoreze foarte tare și concluzia este una singură: ” Dar dacă acești oameni pleacă pentru că nu cred că aici își pot găsi o rezolvare la criza economică ce se anunță e o bilă mare neagră pentru statul român.”

Deci, pandemia e peste tot în Europa. Cu toate astea, românii noștri decid să plece să lucreze oriunde, dar să nu rămână în țară. Au tot dreptul și ar fi culmea să nu le respectăm acest drept. Dar altceva mă pune pe gânduri. Oamenii aceștia optează să plece în plină pandemie. De ce? Eu nu am prea multe explicații. Prima e că au prea puțină încredere că în țara lor de origine își pot găsi soluția ca să își asigure venitul, în viitoarea criză economică, și atunci ei cred că mai degrabă se vor descurca oriunde altundeva decât aici. Dacă eu gresesc, accept greseala. Dar dacă acești oameni pleacă pentru că nu cred că aici își pot găsi o rezolvare la criza economică ce se anunță e o bilă mare neagră pentru statul român.”, scrie Adriana Săftoiu pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.