Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriana Săftoiu povestește un episod din Egipt cu Traian Băsescu: 'Mă, dacă aveți chef de piramide, luați-vă vacanță. Că nu de asta sunteți aici'

Digi24
adriana saftoiu

Fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu relatează cum Traian Băsescu s-a enervat pe consilierii săi care zăboveau la piramide într-o vizită de stat efectuată în Egipt în timpul primului său mandat. Relatarea vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a fost miercuri să vadă piramidele din Egipt, împreună cu soția sa, ambii îmbrăcați neprotocolar, în ținute lejere albe, în cadrul unei vizite oficiale de stat.

„În orice vizită prezidențială, dincolo de discuțiile oficiale și cele mai puțin publice, se impune să onorezi simbolurile țării pe care o vizitezi. Depui coroane de flori, te duci să te închini la vreun mausoleu important, te duci să vezi simbolul țării respective. Dar amănuntele de atitudine, de ținută spun dacă ești oficial sau prea în vacanță. Traian Băsescu în vizită in Egipt. Trebuie să fi fost în 2006. Spre seară, eram programați pentru Piramide, zonă închisă pentru turiști că venea delegația română. Le vedeam pentru prima dată și minunte în șir doar am privit fără să pot spune ceva. Șeful delegației române a fost ministrul de externe de atunci, Mihai Răzvan Ungureanu.

Președintele Băsescu s-a întors în hotel. Văzuse piramidele, doar navigase suficient până ajunsese presedinte, și nu a mai venit la turul piramidelor. Era spre seară, se făcuse deja frig și ascultam ghizii, noi înfășurați în pături. MRU își făcea treaba bine, onorul pe care trebuia să îl aducem simbolului Egiptului l-a făcut. Președintele tot suna și nu înțelegea de ce nu ne întoarcem la hotel. Avea treabă cu fiecare dintre noi. Și îmi amintesc cum, enervat că întârziem – plecasem deja de la piramide, dar traficul era atât de greoi încât cu toate girofarurile nu înaintai prea mult- ne-a spus: “Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță. Că nu de asta sunteți aici ca să faceți turism”. Avea si nu avea dreptate. Nu eram la Piramide că voiam, ci că trebuia. Dar toți eram oficial. Unul nu respira vacanță”, a scris Adriana Săftoiu, joi, pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.