Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adriean Videanu a fost achitat de ÎCCJ pentru că 'fapta nu există' / SURSE

Radu Pop

Fostul ministru PDL Adriean Videanu a fost achitat, luni, de ÎCCJ, în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată de DIICOT în urmă cu 5 ani, alături de omul de afaceri Ioan Niculae și mai mulți funcționari pentru constituirea unui grup infracţional organizat.

„A fost și rămâne nevinovat”, a declarat luni, la Antena 3, avocatul lui Videanu, Cristian Ene, care a precizat că nu este vorba despre o prescripție a faptelor.

Instanța Supremă a constatat că „fapta nu există”, conform unor surse judiciare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de DIICOT la Completul de 5 judecători.

Și ceilalți inculpați din dosar ar fi fost achitați.

Videanu și Niculae erau acuzați de producerea unui prejudiciu de circa 60 de milioane de euro prin obținerea de către Interagro, firma lui Ioan Niculae, de gaze ieftine din producția internă. Interagro ar fi ajuns să plătească prețuri de 4 ori mai mici față de cele plătite de populație pentru gazele importate din Rusia. Conform anchetatorilor, Ioan Niculae ar fi efectuat demersuri pe lângă Adriean Videanu, care deținea funcția de ministru al Economiei, pentru a obţine ordine şi memorandumuri în încercarea de a se crea o aparenţă de legalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.