Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADRS începe evaluarea producătorilor locali pentru înregistrarea produselor locale

romaniaonline.info
legume

Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană (ADRS) începe evaluarea producătorilor locali înscrişi pentru certificarea "produs sătmărean", potrivit unui comunicat de presă transmis luni.

"După o perioadă de câteva luni de pregătire, Asociaţia pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană a elaborat un sistem al produselor locale (mărci înregistrate) din judeţul Satu Mare. Acest sistem protejează şi aduce beneficii clar măsurabile producătorilor locali şi brandurilor locale aferente. Astfel, continuând demersurile de până acum, Asociaţia care deţine marca colectivă Produs Sătmărean va organiza marţi, 26.05.2020, prima şedinţă a comisiei de evaluare a produselor în vederea dobândirii mărcii înregistrate Produs Sătmărean. În această şedinţă vor fi evaluaţi zece producători locali care au depus o cerere în acest sens şi care îşi desfăşoară activitatea pentru producerea şi comercializarea următoarelor tipuri de produse: miere, vin, patiserie, brutărie, ouă, legume (agricultor), produse artizanale", potrivit agerpres.ro.

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Membrii comisiei de evaluare a produselor, care lucrează în diferite domenii, precum alimentar, sănătate publică, comerţ, agricultură, istorie, design grafic, vor evalua produsele în funcţie de un sistem de criterii. Primul criteriu de care se va ţine cont este dacă producătorii au toate autorizaţiile necesare pentru comercializarea produsului.

"În cazul agricultorilor, experţi agricoli vor face verificări la faţa locului, adică vor verifica terenul cultivat, iar marca Produs Sătmărean se va acorda doar rodului verificat (va putea folosi marca doar pentru ceea ce cultivă, nu şi pentru fructele-legumele cumpărate angro). Producătorii locali care vor primi marca vor putea semnaliza aceste produse în pieţele sătmărene pe un suport pe care va apărea sigla Produs Sătmărean. Marca se va folosi pe ambalajul produselor certificate conform manualului de identitate vizuală. Asociaţia va acorda sprijin şi în crearea etichetelor pentru producătorii care vor solicita acest lucru", a mai arătat asociaţia.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

ADRS a demarat proiectul în anul 2018 şi a reuşit înregistrarea mărcii în aprilie 2020. Scopul asociaţiei este de a-i susţine pe producătorii locali şi produsele lor, consolidarea patriotismului local şi promovarea produselor locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.