Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADULTER la nivel REGAL: Un fost monarh european e OBLIGAT să facă test de paternitate, la 84 de ani

IBTimes UK
Albert al II-lea al Belgiei

Justiţia belgiană a dispus la sfârşitul lui octombrie ca fostul rege Albert al II-lea, în vârstă de 84 de ani, să se supună până în februarie unui test genetic, oferindu-o astfel o victorie lui Delphine Boël în îndelungata sa luptă judiciară vizând să-l determine să recunoască faptul că este tatăl său biologic, relatează AFP, informează News.ro.

Informaţia - dezvăluită de presa belgiană - a fost confirmată luni pentru AFP de către unul dintre avocaţii lui Boël, Marc Uyttendaele.

Delphine Boël, o artistă plasticiană belgiană în vârstă de 50 de ani, afirmă că s-a născut în urma îndelungatei relaţii pe care au avut-o în anii '60 şi '70 mama sa, Sibylle de Sélys Longchamps, şi Albert, la acea vreme prinţ moştenitor, căsătorit din 1959 cu Paola Ruffo di Calabria.

Fostul suveran, care a domnit din 1993 în 2013 şi care este tatăl actualului rege al belgienilor, Philippe, a negat întotdeauna această filiaţie a lui Boël.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre RUPEREA COALIȚIEI, în plin SCANDAL cu PSD: 'Nu am nicio calitate'

Aceasta din urmă a declanşat, în 2013, o procedură de recunoaştere a paternităţii, la Tribunalul de primă instanţă de la Bruxelles, ceea ce a condus la un adevărat foileton judiciar, cu o serie de răsturnări.

Iniţial, în 2017, justiţia nu a autorizat-o pe Delphine Boël să conteste paternitatea industriaşului Jacques Boël, etapa iniţială a procedurii.

Într-o hotărâre, la 25 octombrie, Curtea de Apel de la Bruxelles a invalidat această hotărâre.

Ea ”a stabilit că Jacques Boël nu este tatăl legal sau biologic al lui Delphine” şi a ”dispus ca Albert al II-lea să se supună unui test ADN”, au anunţat avocaţii reclamantei într-un comunicat.

Citește și: VIDEO Marian Neacșu, prima REACȚIE după excluderea din PSD: Vom contesta, a fost o EXECUȚIE PUBLICĂ

Curtea, au adăugat ei, a însărcinat totodată un expert de la un spital universitar de la Bruxelles ”să procedeze, în termen de trei luni, la o expertiză genetică care să permită să se stabilească filiaţia între Delphine şi Albert al II-lea”.

Cele două părţi se întâlnesc din nou la Curte în 14 februarie, în vederea reluării dezbaterilor.

”Dacă Albert al II-lea refuză să se supună testului, acest lucru va putea fi considerat un indiciu foarte clar că el este tatăl”, a declarat Uyttendaele pentru AFP.

Avocatul a salutat o hotărâre care-i dă ”în întregime dreptate” clientei sale în acest stadiu al procedurii, ”după eşecul tuturor demersurilor amiabile pentru ca identitatea sa şi a copiilor săi să fie recunoscută în mod legal”.

În această procedură, a amintit agenţia de presă Belga, Jacques Boël nu a contestat acţiunea de dezavuare a paternităţii lansată de fiica sa împotriva sa. El a efectuat un test ADN care a arătat că el nu este tatăl biologic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.