Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adunarea Generală a Acționarilor Transgaz a aprobat distribuirea unui dividend suplimentar, din care statul va încasa 7,8 milioane lei

www.sibiu100.ro
Transgaz

Adunarea Generală a Acționarilor Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale, a aprobat luni distribuirea unui dividend suplimentar de 1,14 lei/acţiune, suma totală plătită fiind de 13,5 milioane lei, din care statul, ca acţionar majoritar, va încasa 7,8 milioane lei, informează Mediafax.

Transgaz a raportat la nouă luni un profit net de 300 de milioane de lei, cu 31% sub rezultatul anului trecut, în timp ce afacerile s-au diminuat cu 14%, la 1,1 mld. lei.

Nuclearelectrica, Romgaz, Transelectrica şi Transgaz au fost notificate de Ministerul Energiei, acționarul principal, să distribuie dividende suplimentare, pentru atragerea de venituri suplimentare la buget.

Suma totală pe care Ministerul Finanțelor o cere de la companiile din energie este de 2,361 miliarde lei, conform notei de fundamentare a rectificării bugetului de stat. Veniturile din dividende sau vărsăminte cuvenite bugetului de stat au fost reestimate cu un plus de 1,912 miliarde lei, ca urmare a centralizării sumelor repartizate de către operatorii economici cu capital integral sau majoritar de stat din profitul exercițiului financiar al anului 2017 conform Ordonanței Guvernului nr.64/2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, din distribuirea/redistribuirea sumelor înregistrate la “rezultatul reportat” și “alte rezerve’’ conform prevederilor Ordonanței Guvernului nr.29/2017 pentru înființarea Centrului Național de Management al Apei Grele, precizează documentul.

În luna decembrie companiile au programate ședințe AGA pentru aprobarea majorării dividendelor plătite la buget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.