Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aegon România estimează un profit operațional de 15,7 milioane lei, în 2018

bestjobs
aegon

Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar Aegon, a încheiat primul semestru al anului cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de circa 40 milioane lei, în creștere cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru finalul acestui an, reprezentanții Aegon România prognozează o valoare cumulată a primelor brute subscrise de 90 de milioane de lei și țintesc atingerea unui profit operațional de 15,7 milioane lei.

Valoarea plasamentelor din primul semestru al acestui an a atins pragul de 296 de milioane de lei, în creștere cu 15%, față de prima jumătate a anului trecut.

Indemnizațiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, când s-au plătit daune de aproape un milion de lei. Indemnizațiile pentru polițele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate și anuitățile) s-au situat, în prima jumătate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când valoarea raportată a fost de 4,05 milioane lei.

Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România, a spus că în primul semestru al acestui an compania s-a concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania și Alpha Bank, pe produsele de asigurare de viață din portofoliu – Aegon Fii Sigur și Aegon de Viitor. De asemenea, în aceeași perioadă, compania a început să ofere servicii de a doua opinie medicală.

Aegon, concernul olandez de asigurări și pensii private din care face parte Aegon România, a perfectat recent vânzarea operațiunilor sale din Republica Cehă și Slovacia către NN Group.

La nivel internațional, Aegon a raportat, pentru primul semestru al acestui an, un venit net de 491 de milioane de euro și un profit brut de 1,06 miliarde euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% față de finalul anului trecut, ajungând la 215%, pe baza majorării fondurilor proprii. Depozitele nete s-au situat la 3,9 miliarde euro, față de 3,7 miliarde euro în aceeași perioadă a anului trecut.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, iar, în 2008, prin compania de asigurări de viață, în prezent, având peste 900.000 de clienți și 130 de angajați. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.