Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

AEP: 18.896.339 cetăţeni cu drept de vot înregistraţi la data de 30 noiembrie

Inquam Photos / Octav Ganea
alegeri vot parlamentare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că totalul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 30 noiembrie 2022 este de 18.896.339, cu 12.629 mai mulţi faţă de finalul lunii octombrie.

Conform unui comunicat de presă al AEP transmis luni AGERPRES, diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia şi a importului de date de la DEPABD.

În perioada 1 - 30 noiembrie, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri: 21.428 de persoane - ca urmare a decesului; 59 de persoane pentru interzicerea exercitării dreptului de a alege sau punerea sub interdicţie. Un număr de 130 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în noiembrie este de 19.542, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Ca urmare a importului de date de la DEPABD, au apărut 14.444 de alegători noi.

"Menţionăm că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.071.719 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 824.620 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS", precizează AEP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.